Akkim Yapı Kimyasalları Ar-Ge Merkezi'ni Kurdu

Akkim Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Akdemir:'Ekonomimizin gelişmesi ve ihracat yaptığımız 100’ün üzerinde ülkede Türk Malı imajının güçlendirilmesi için ArGe’ye, inovasyona, teknolojiye, insan kaynaklarına, ürün ve hizmet kalitesine ciddi yatırımlar yapıyoruz'.

Akkim Yapı Kimyasallarının, tüm gereklilikleri tamamlayarak, Ar-Ge merkezi olmak üzere yaptığı başvuru, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Akkim'den yapılan açıklamaya göre, Ar-Ge’ye uzun yıllardır önemli yatırımlar yapan Akkim Yapı Kimyasallarının, tüm gereklilikleri tamamlayarak, Ar-Ge merkezi olmak üzere yaptığı başvuru Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Ar-Ge Merkezi belgesini alarak, ülkemizin önde gelen vizyoner firmalarından birisi olduğunu tescilleyen Akkim Yapı Kimyasalları, aynı zamanda kendi sektöründe bu belgeye sahip olan ilk firma olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkim Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir, Ar-Ge ve İnovasyon’ un günümüz rekabetinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, "Ülke ekonomimizin, yenilikçiliğe odaklanmış, katma değeri yüksek ürünler üretebilen, nitelikli istihdam sağlayabilen kurum ve kuruluşlara ihtiyacı var.

Bu kurumların sayısı arttıkça uluslararası rekabette ön sıralarda yer alabiliriz. Akkim olarak bizler de ekonomimizin gelişmesi ve ihracat yaptığımız 100’ün üzerinde ülkede Türk Malı imajının güçlendirilmesi için Ar - Ge’ye, İnovasyona, Teknolojiye, İnsan Kaynaklarına, Ürün ve hizmet kalitesine ciddi yatırımlar yapıyoruz. Ar-Ge merkezi çalışmamızda bu vizyonumuzun bir parçası." değerlendirmesinde bulundu.

Akdemir, tüm ekonomik ve sosyal paydaşlar için rekabetçi yeni fırsatlar ve anlamlı deneyimler üretmeye odaklandıklarını ifade ederek, Ar-Ge merkezinde bugünün ve geleceğin beklentilerine yönelik, daha yenilikçi, daha yüksek standartlarda ve daha uygun maliyetlerde ürünler geliştirdiklerini kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5746 sayılı kanunla desteklenen Araştırma, Geliştirme ve Tasarım teşviklerinin firmalara önemli avantajlar sağladığını belirten Akdemir, ülkelerarası ve firmalar arası rekabette bu fırsatların yerinde ve doğru değerlendirilmesinin hayati bir önem taşıdığını bildirdi.

Kaynak: AA