Adana'daki Uyuşturucu Ticareti Davası

Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ercan Karakuşçu, Cihan Balta, Murat Aniş ve tutuksuz sanık O.K. ile avukatları katıldı.

Sanık Cihan Balta, savunmasında pişman olduğunu belirterek, uyuşturucu maddeyi kullanmak için aldığını öne sürdü.

Ercan Karakuşçu da arkadaşı Murat Aniş'i ziyarete gittiğini ve bu sırada eve polisin operasyon yaptığını anlatarak, evde bulunan esrarın kendisiyle bir ilgisinin olmadığını savundu.

Sanık Murat Aniş ise evde bulunan uyuşturucu maddeden ve hassas teraziden haberi olmadığını, davanın sanıklarından Cihan Balta ve O.K'yi de tanımadığını ileri sürdü.

Cumhuriyet savcısı, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, sanıklar Murat Aniş, Cihan Balta ve O.K'nin cezalandırılmasını ve sanık O.K. hakkında tutuklama kararı verilmesini, Ercan Karakuşçu'nun ise tahliyesi ve beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Karakuşçu'nun tahliyesine, diğer sanıkların ise mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA