Üniversite Öğrencilerinden Köy Okuluna Kütüphane

Kocaeli Üniversitesinden 30 gönüllü öğrenci Amasya’nın Merzifon ilçesindeki köy okuluna kütüphane kazandırdı.



Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinin gönüllü öğrencileri tarafından hazırlanan Gülümseten Düşler Kitaplardan Geçer Projesi kapsamında Amasya’nın Merzifon ilçesindeki köy okuluna kütüphane kuruldu.

Öğrencilere kitap sevgisini aşılamak amacıyla hazırlanan projede yer alan gönüllü 30 öğrenci, Kayadüzü Köyü İlkokulu ve Ortaokulunda önce kütüphane odasını boyadı, ardından rafları ve masaları kurdu.

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü Proje Sorumlusu Hülya Akyüz, yaptığı açıklamada, başlattıkları proje kapsamında ihtiyacı olan okullara kütüphane oluşturduklarını söyledi.

Çocukları kitap okumaya teşvik etmeyi hedeflediklerini dile getiren Akyüz, şunları kaydetti:

“Bu amaçl iki ay önce sosyal medya üzerinden kitap bağış kampanyası başlattık. Gülümseten Düşler, Kitaplardan Geçer Projemize Türkiye'nin birçok şehrinden kitap bağışı yapıldı. Kütüphane diyorsak sadece kitaplarla dolu kapısı kilitli bir oradan bahsetmiyoruz. Kütüphanenin boyası, dizaynı, teknolojik donanımı kısaca her şeyi ile ilgileniyoruz. Projemiz meyvelerini veriyor. Merzifon’da köy okuluna kütüphane kurmanın gururunu yaşıyoruz.”

Gönüllü öğrencilere teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat ise “ Kocaeli Üniversitesi öğrencileri örnek bir davranış sergiledi. Öğrencilerimizi okumaya sevk edecek, ufuklarını açacak bir çalışmaya imza attılar. Kendilerini yürekten kutluyor, gönüllülük esasına dayalı çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA