Terör örgütü elebaşını teslim edecekler mi?

Nagehan Alçı terör örgütü elebaşı Salih Müslim'in Türkiye'ye iadesinin zor göründüğünü söyledi.

Terör örgütü elebaşını teslim edecekler mi?
Terör örgütü elebaşını teslim edecekler mi?
Terör örgütü PYD/PKK'nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya'nın başkenti Prag'da yakalandı.

Şimdi Salih Müslim'in Türkiye'ye teslim edilip edilmeyeceği konusu tartışılıyor.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı konu hakkında kaleme aldığı yazısında terör örgütü elebaşının Türkiye'ye teslim edilmesi 'çok kolay görünmüyor' dedi.

İşte Negahan Alçı'nın yazısındaki o bölüm;

Salih Müslim iade edilir mi?

PYD'nin eski eşbaşkanı Salih Müslim'in dün Çekya'nın başkenti Prag'da yakalanıp gözaltına alınması, son derece önemli. Bu aşamadan itibaren siyaset ne kadar devreye girecek, AB, PYD konusunda nasıl tutum alacak, göreceğiz.

Müslim ile ilgili süreçte şu detaylar önemli: 17 Şubat 2016'da yaşanan Ankara Merasim Sokak saldırısının failinin PYD olduğu ortaya çıkmıştı, Müslim de bu kapsamda aranıyordu. Türkiye 2016'da hakkında kırmızı bülten çıkardı ancak bu bültenin devreye girmesi ancak 12 gün önce, 13 Şubat'ta oldu.

Çekya ile aramızda suçluların iadesi anlaşması yok, yani AB müktesebatına göre prosedür işleyecek ancak ülkenin siyaseten Fransa ve Almanya'nın bir nevi arka bahçesi olduğu göz önüne alındığında sürecin bu ülkelerin PYD politikası paralelinde ilerleyeceğini öngörebiliriz. Müslim'in yakalanması elbette çok önemli, psikolojik olarak örgüte büyük bir darbe demek ancak iade şu aşamada çok da kolay görünmüyor.

Terör örgütü elebaşını teslim edecekler mi?Son dakika!! Salih Müslim Çekya'da yakalandıTerör örgütü elebaşını teslim edecekler mi?Erdoğan'dan Salih Müslim'in yakalanması hakkında ilk açıklama