Şırnak Üniversitesi'nde Toplu Açılış

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Mehmet Acar Kampüsü'nde yaptırılan çeşitli sosyal alanların toplu açılışı gerçekleştirildi.

Aralarında anaokul, kreş, futbol ve basketbol sahaları ile konukevinin bulunduğu sosyal tesislerin açılışına, Vali Mehmet Aktaş, ŞÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, diğer kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aktaş, açılışta yaptığı konuşmada, üniversitelerin eğitim hizmetinin yanında, bulundukları yörenin sosyal ve ekonomik yönünden kalkınması için de motor görevini üstlendiğini söyledi.

Şırnak Üniversitesi'nin bölgenin en iyi yerleşkesinden birine sahip olduğunu belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"2008 yılında kurulmuş bir üniversite olması nedeniyle kampüsüne daha yeni kavuştu. Daha yeni kendi ayaklarının üzerinde durup hizmet vermeye başladı. Akademik eğitimin yanında çok kısa sürede hem ekonomik hayatımıza dokunan atölyeler, iş alanları, iş merkezleri, meslek edinmeye yönelik faaliyetlere imza atıyorlar. Bunun yanında sosyal mekanlar, spor tesisleri, bunlardan daha kıymetlisi yavrularımıza yönelik bir kreş ve anaokulu hizmetini de üniversitemiz bünyesinde açıyoruz. Gerçekten çok özel bir mekan olmuş, güzel bir çalışma olmuş. Bütün Türkiye’ye örnek olabilecek bir projedir. Hayırlı olmasını diliyorum."

ŞÜ Rektörü Erkan da yaşam standartlarını yükseltmek için üniversite olarak çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

İhtiyaçları tespit edip bu doğrultuda çalışma yaptıklarını kaydeden Erkan, anaokul ve kreşin malzemelerinin çoğunu üniversite bünyesindeki atölyelerden elde ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA