Rize'de Okuma Yazma Seferberliği

Rize'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Okuma Yazma Seferberliği" projesinin tanıtımı yapıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, cumhuriyet başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Vali Yardımcısı Abdullah Şen ve daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Bektaş, burada yaptığı konuşmada, bilginin okuyarak öğrenildiğini yazarak da aktarıldığını söyledi.

Günümüzde okuryazar olmanın artık bir temel ihtiyaç olduğunu ifade eden Bektaş, "Okuryazar olmayanların günlük rutin ihtiyaçlarını karşılamada bile zorluklarla karşılaştığı bir gerçek. Bu gibi sorunların yaşanmaması ve bütün çocuklarımızın temel eğitimi alması için çeşitli sosyolojik sebeplerden dolayı kısmen boşalan köylerimizi ve mezralarımızı kapsayan taşımalı eğitip programı hayata geçirildi ve devam ediyor." dedi.

Bektaş, okuryazar olmayan bütün vatandaşlara ulaşmayı, onların 'Okuma Yazma Seferberliği' projesi çerçevesinde birer okuryazar olmalarını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Programın sonunda, Rize Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından 'Üç nokta' adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Kaynak: AA