Öğrenci Devamsızlığı En Aza İndirilecek

Gölcük ilçesinde, Evde Okul, Okulda Ev Projesi ile öğrencilerin okula devamsızlığının en aza indirilmesi planlanıyor.

Gölcük Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile uygulanacak proje kapsamında, öğrencilerin devamsızlıklarının nedenleri fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal boyutları ile tespit edilecek.

Ankara Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Fatma Önalan Akfırat, emekli öğretim üyesi Dr. Binnur Yeşilyaprak ve Gölcük Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılacak tespitler ışığında, devamsızlıklara karşı önlem alınacak.

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, yaptığı açıklamada, öğrencilerin devamsızlığını önlemek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Özellikle meslek liselerinde öğrenci devamsızlığının daha fazla olduğuna işaret eden Altıntaş, şunları kaydetti:

"Projede bu devamsızlıkların nedenlerini araştırarak, neler yapılması gerektiğini belirleyeceğiz. Çocuklarımı bugün gerekli eğitim alamazsa, yarın yine problemli olarak karşımıza çıkacaktır. Bu konuda muhtarlar, imamlarımız, okullarımız, kolluk kuvvetlerimiz ile iş birliği içinde devamsızlığı en aza indireceğiz."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu da öğrencilerin en iyi bir şekilde eğitim almaları için çalıştıklarını belirterek, projeyle öğrencilerin devamsızlıklarına karşı önemli çözümler üretileceğine inandığını ifade etti.

Kaynak: AA