Nevşehir'den Kısa Kısa

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Kaymakamlık tarafından ilçede oluşturulan proje birim koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Balcı, Derinkuyu Kaymakamlığı Proje Birim Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, burada personelden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Balcı, proje biriminde, Belediye, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden 5 personelin görev yapacağını ve ilçenin ihtiyaç duyduğu konular hakkında projeler hazırlanacağını ve desteklerden yararlanılacağını belirtti.

- Kulüplerarası Halk Oyunları Nevşehir İl Müsabakası

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından Kulüplerarası Halk Oyunları Nevşehir İl Müsabakası düzenlendi.

Damat İbrahim Paşa Spor Salonundaki yarışmada, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, stilize ve geleneksel dalda yıldızlar ve büyükler kategorisinde Nevşehir il birinciliğini elde etti.

- NEVÜ öğrencilerine yönelik seminer

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrencilerine yönelik, "Paramı yönetebiliyorum" konulu finansal okuryazarlık eğitimi düzenlendi.

Üniversite yerleşkesindeki Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen seminerde, finansal okuryazarlık eğitmeni Bünyamin Gürsoy, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Bütçeyi yönetmek için öncelikli ihtiyaçların listelenmesi gerektiğini belirten Gürsoy, "Parayı yönetmekte istek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda sizlerin elindedir ancak bu yaparken de kişisel mali kaynaklarınızı doğru bütçelendirmeniz, finansal planlama ve yönetiminizi iyi yapmanız gerekir. Bunu yapmadığınız takdir de paranızı yönetemez, finansal risklerle karşı karşıya kalırsınız." dedi.

Kaynak: AA