Merasim Sokak'taki Terör Saldırısında 1 Tahliye

Ankara Merasim Sokak’ta 17 Şubat 2016’da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısına ilişkin görülen davada ara kararını açıklayan mahkeme, 1 sanığın tahliyesine karar verdi.

Merasim Sokak’ta bombalı araçla gerçekleştirilen ve 29 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim ile PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 68 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Bazı sanıklar ile tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS ile bağlantı kuruldu. Davanın bugünkü celsesinde tanıklar dinlenildi. Tanık Cafer Karabulut, inşaat sektöründe çalıştığını, davanın sanığı Bahri Deniz’in de kardeşleriyle birlikte yanında arada sırada çalıştığını söyledi.

Deniz’in olay tarihinden önce kendisini arayıp iş sorduğunu anlatan Karabulut, "Ben o aradığında inşaat işiyle alakalı bir turdaydım. Ona döndüğümde bu konuyu görüşelim dedim. Beni tekrardan aradığında Niğde’de bir iş bulduğumu, beraber Niğde’ye gidip o işe bakacağımızı söyledim. Etimesgut’ta buluşarak Niğde’ye gideceğimizi söyledim. Etimesgut’ta saat 10.00’da bekledim ama gelmedi. Sonradan duydum ki gözaltına alınmış. Bildiğim tek şey bu" diye konuştu.

Tanıkların dinlenilmesinin ardından sanıklara ve avukatlarına söz hakkı verildi.

Suçsuz olduklarını öne süren sanıklar, tahliye talebinde bulundu. Mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Mustafa Manga, Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alınan PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim’in yakalama kararının infaz edilmesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Müslim hakkında daha önceden Adalet Bakanlığı ile irtibata geçilerek dosya verildiğinden, bu aşamada tekrardan irtibata geçilmesine yer olmadığına karar verdi. Tutuklu sanık Sinem Oğuz’un "Suçun vasfının değişme ihtimali"ni göz önünde bulundurarak tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı 5 Nisan 2018’e erteledi. Heyet, davanın bir sonraki celsesinin Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülmesini kararlaştırdı.
Kaynak: İHA