Kavak'tan Kısa Kısa

Kavak ilçesindeki Çakallı İlk ve Ortaokulu öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Öğrenciler harçlıklarından biriktirdikleri paraları, yazdıkları mektuplar ve yaptıkları resimleri Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim ile Okul Müdürleri Ayhan Baş'a teslim etti.

Baş, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz sınır güvenliğimizin sağlanması ve terörle mücadele ile ilgili olarak Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de bulunan Mehmetçiklerimize moral desteğinde bulundular. Okul harçlıklarından biriktirdikleri toplam bin 703 lirayı Mehmetçik Vakfı hesabına yatırdık. Yine 50'ye yakın mektup ile Türk bayrağı ve bir Kur'an-ı Kerim'i Mehmetçiklerimize göndermek üzere okul idaremize teslim ettiler. Tüm öğrencilerimize teşekkür ederim."

- Kavak Müftülüğünde istişare toplantısı

Kavak Müftülüğü İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Merkez Yörgüç Paşa Camisi'nde Müftü Vekili Muharrem Derya başkanlığında yapılan toplantıda, Kaymakamlık ve İl Müftülüğünden gelen talimat ve duyurular hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda bu çerçevede din görevlilerinden Kaymakamlıkça yürütülen okuma seferberliğine destek olunması, bu konuda görevlilere yardımcı olunması ve okuma yazma bilmeyenlerin açılacak kurslara yönlendirilmeleri istendi.

Kaynak: AA