Görme Engelliler İçin Sesli Kitap Hazırlıyorlar

Çankırı Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenleri tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılında görme engelliler için istedikleri kitapların ve şiirlerin okunması üzerine bir proje hazırlandı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tespit edilen Çankırı’daki görme engelli öğrenciler, öğretmenler ve bireylere anketler hazırlandı. Uygulanan anket sonuçlarına göre belirlenen ilgi alanlarına göre kitaplar ve şiirler öğretmenler tarafından incelendi. İdareci, öğretmen, veli ve öğrencileri tarafından hazırlanan ortamda sesli olarak okunarak kaydedilip görme engellilere verilecek sesli kitap formatına dönüştürülmesine başlandı.

Sesli biçimde hazırlanan kitaplar ve şiirler mp3 çalarlara yüklenecek ve düzenlenen bir törende görme engelli vatandaşlara hediye edilecek. Proje bağlamında farkındalık oluşturabilecek mini bir tiyatronun da bulunduğu bir proje kapanış töreni düzenlenecek.

Proje yürütme kurulunda olan öğretmen Mehmet Tuğrul Çolak ise, "Projeye karşı yoğun ilgi gösterilmiştir. Görme engelli kardeşlerimize fayda sağlamak için yaptığımız projede, kendi öğrencilerimize, velilerimize ve bütün katılımcılara görme engelliler hakkında farkındalık sağlamış olduk. Değerler eğitimi konusunda çok faydalı bir çalışma oldu. Öğrencilerimizde diğergamlık duygusu oluştu, yardımlaşmayı, karşılıksız iyilik yapma bilincini öğrendiler" dedi.

Kaynak: İHA