Gelibolu'dan Kısa Kısa

Gelibolu Belediyesinin sürdürdüğü Piri Reis Sahil Düzenlemesi Projesi'nde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının sorumluluk alanı içinde kalan bölgedeki çalışmalar devam ediyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürü Yusuf Taşkan, Piri Reis Sahil Düzenlemesi Projesi sahasında incelemelerde bulunarak, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ı ziyaret etti.

Kurumların teknik personelinin de hazır bulunduğu görüşmede, projenin son durumu detaylarıyla masaya yatırıldı.

ÇED ve imar çalışmalarının bu yıl içinde tamamlanması planlanan proje ile ilgili kurumların görüşlerini paylaştığı buluşmada, başta arazi ölçümleri olmak üzere proje kapsamındaki konular ele alındı.

Teknik heyetin ilerleyen günlerde tekrar bir araya gelerek, etüt çalışmalarını hızlandıracağı bildirildi.

- Vergi Haftası

Gelibolu Vergi Dairesi Müdürü Ekrem Boztepe, 29. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ı ziyaret etti.

Boztepe, Vergi Haftası dolayısıyla Gelibolu Belediye Başkanı Özacar'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, mükelleflerin gönüllü vergi ödeme alışkanlıklarının artırılması için Vergi Haftası'nın her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade etti.

Özacar da vergi gelirlerinin artmasıyla verilen hizmetlerin artacağına işaret ederek, "Vergi konusunda toplumun tüm kesimlerinin hassas davranması gerektiğine inanıyorum. Vergi vermek kutsal bir görev. Vatandaşın ödediği verginin hizmet olarak geri dönmesini beklemesi kadar da doğal bir şey olamaz." dedi.

- Gelibolu'da okuma yazma kursları açılacak

Gelibolu Halk Eğitimi Merkezince okuma ve yazma kursları açılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Gelibolu'da da kurslar açılacak.

Seferberlik kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili Gelibolu Öğretmenevinde Kaymakam Hakan Kılınçkaya başkanlığında toplantı yapıldı.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, İlçe Müftüsü İbrahim Özler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Ahmet Can, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kamil Çürüksulu, İlçe Halk Eğitim Merkezi Yaygın Sistemi ve Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Sinem Dinç ile qmahale ve köy muhtarları katıldı.

- Gelibolu'dan Afrin'e dua

Gelibolu İlçe Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Piri Reis Kur'an Kursu öğrencileri tarafından, Afrin operasyonunda şehit olan şanlı Mehmetçikler için hatim duası yapıldı.

Piri Reis Kur'an Kursu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için program düzenledi.

Programda, Fetih Suresi okunarak, tekbirler getirildi ve salavat-ı şerif okundu.

Gelibolu Müftüsü İbrahim Özler, yaptığı konuşmada, "Rabbim, Zeytin Dalı Harekatına katılan şanlı ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Mehmetçiğimizi bütün şerlerden muhafaza eylesin. Tüm şühedaya da rahmetiyle muamele eylesin." dedi.

Program sonunda şehitler hayrına ikram yapıldı.

Kaynak: AA