Etiyopyalı Müslümanlar, Türkiye'ye Minnettar

Etiyopya’da faaliyet yürüten ve binlerce üyesi bulunan İman İslam Derneği’nin (İman-Der) Müdürü Ahmed Muhammed Salih, Türkiye tarafından ülkelerindeki yoksullara yönelik çeşitli yardım faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirterek, bu çalışmaların önünü açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşları ve yardımsever vatandaşlara minnettar olduklarını vurguladı.

Etiyopyalı Müslümanlar, Türkiye'ye Minnettar
Türkiye’nin, ülkesindeki yardım faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Salih, "Son 10 yılda Türkiye’nin sadece ülkesinde değil bütün Müslüman ülkelerinde yardım için çok ciddi çalışmalar yapıyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin iktidara gelmesiyle birlikte hem Türkiye’nin kalkındığını hem de Müslüman ülkeler için çok güzel çalışmaların yapılıyor" dedi.

Etiyopya’da Müslüman nüfusunun yoksul olduğunu vurgulayan Salih, “Türkiye Müslümanların ihtiyaçlarını fark etti ve çok güzel yardımlar yaptı. Bu iyilikler için teşekkür ediyoruz. Su kuyuları, yetimhaneler ve mescitler açıyop, gıda dağıtıyorlar. Bunlar bize çok büyük yarar sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Ülkesinde 50 milyondan fazla Müslüman nüfusun bulunduğunu dile getiren Salih, “Etiyopya ile Türkiye’nin Osmanlı döneminden beri ilişkisi vardı. Ama arada bu ilişkiler koptu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldikten sonra bu eski ilişki devam etmeye başladı.

Türkiye yoksullara yardım yapmak için geleni yapıyor. Son 10 günde sadece Deniz Feneri Derneği 6 yetim okulu ve mescit açılışı gerçekleştirdi. Bunlar misyonerler tarafından yoğun çalışma yapılan bölgelerde açıldı. Bizim için çok önemli çalışmalar bunlar. Bunlara vesile olanlara çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA