Düzce'de Roman Kökenliler Umreye Gönderilecek

Düzce'de, Roman kökenli vatandaşların yaşam standartlarının iyileştirilmesi amacıyla toplantı yapıldı.

Düzce'de Roman Kökenliler Umreye Gönderilecek
Çamköy Mahallesi Sosyal Tesisi'nde düzenlenen toplantıya, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce İl Alay Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, kurum müdürleri ve Roman kökenli vatandaşlar katıldı.

Vali Dağlı, toplantıya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Roman kökenli vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla etkili çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bu kapsamda Roman kökenli vatandaşlara yönelik projelerin devam ettiğini ifade ederek, "Roman vatandaşlarımızın birkaç tanesinin umreye gönderilmesi ile ilgili bir projemiz vardı. Burada maksat başlamak, ardından arkası gelecek. Daha çok vatandaşımızı kutsal topraklara göndermek için çalışacağız." diye konuştu.

Dağlı, Roman kökenli vatandaşların durumlarının her yönden iyileştirilmesini amaçladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Roman çocuklarımızın okullarına kazandırılması, onların meslek sahibi olması ve tüm halkımız nasıl yaşıyorsa Roman vatandaşlarımızın da aynı standartlarda yaşaması önceliğimizdir. Roman vatandaşlarımız da bu konuya eğiliyor. Toplantıya katılıp hep birlikte neler yapabiliriz diye misafirimiz oluyor."

Kaynak: AA