DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu'na Ek Bina

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulu’na, bin 800 metrekare kapalı alanı, 5 bin 300 metre kare de açık alanı bulunan ek bina ve arazinin tahsisi yapıldı.

DPÜ Şaphane Meslek Yüksekokulu'na Ek Bina
Şaphane ilçesi Türegün Mahallesi’nde bulunan, daha önce (FETÖ/PDY) yapılanmasına ait olduğu için hazine tarafından el konulan 3 katlı bina ve 5 bin 300 metre kare arazinin devri Şaphane Meslek Yüksekokulu’na yapıldı.

Devir teslim töreninde açıklama yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Daha önce (FETÖ/PDY) örgütü tarafından yurt olarak kullanılan ve hazineye devredilen yeri şu anda üniversitemize tahsis ediyoruz. Şaphanemizde öğrenci sayısından dolayı yer sıkıntımız vardı. Böylece bu sıkıntımızı çözmüş olduk. Binayı gezdik gördük, kullanım itibariyle Yüksek Okulumuzun ihtiyaçlarını karşılayacak durumda. Gerekli tadilatlar yapıldıktan sonra milletin malını tekrar millete tahsis etmiş oluyoruz, bunun heyecanını yaşıyoruz. Meslek Yüksek Okulu İdaremiz burada 15 temmuz köşesi yapmayı düşündüklerini söylediler. Bu da son derece anlamlı bir mesaj olur. 15 Temmuz tarihi hiçbir zaman unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir tarihtir. Bu çalışma bu anlamda oldukça güzel olacaktır" dedi.

(DPÜ) Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil yaptığı açıklamada, "Meslek Yüksek Okulumuza bu binanın ve arazinin kazandırılmasında emeği olan Maliye Bakanlığımıza, Milletvekillerimize, Sayın Valimize, AK Parti il ve ilçe Başkanımıza ve özellikle Rektörümüz Remzi Gören ve Belediye Başkanı Rasim Daşhan’a teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Daha sonra Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir adına Şaphane Kaymakam Vekili ve Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim tahsis belgesini taktim etti. AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı (DPÜ) Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Remzi Gören’e binanın anahtarını teslim etti.

Düzenlenen devir teslim törenine AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Şaphane Kaymakam Vekili ve Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, (DPÜ) Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Remzi Gören, Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan, Siyasi Parti Başkanları, Şaphane Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil ve kurum amirleri katıldı.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA