AB Komisyonu Başkanı Juncker Arnavutluk'ta

Juncker, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Meta tarafından kabul edildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta ile bir araya geldi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Meta, Batı Balkanlar turunun ikinci durağı olarak Arnavutluk'a ziyaret gerçekleştiren Juncker ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Juncker'e görüşmede, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn de eşlik etti.

Arnavutluk Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Meta, AB'ye üye ülkelerin, Arnavutluk'un üyelik müzakerelerinin Bulgaristan’ın 6 aylık dönem başkanlığı sırasında başlatılması için ikna olacaklarına inandığını belirtti.

Juncker'in ziyaretini, "çok önemli ve teşvik edici" olarak niteleyen Meta, tüm parlamenter siyasi güçlerin ülkenin AB entegrasyonuna yönelik aynı hedefi paylaştığını ve müzakerelerin bir an önce başlatılmasını istediklerini kaydetti.

Açıklamada ayrıca, "Cumhurbaşkanı Meta, Kosova vatandaşlarına yönelik vizelerin bir an önce kaldırılmasını teşvik ediyor. Kosova ile Karadağ arasındaki Sınırın Yeniden Belirlenmesi Anlaşması'nın en kısa sürede başarıyla tamamlanacağına inanıyor." ifadelerine yer verildi.

Batı Balkanlar turunun ilk durağı Makedonya'da dün Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve Başbakanı Zoran Zaev ile görüşen Juncker, ardından aynı gün Arnavutluk'a gelmişti. Juncker, burada Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüşmüştü.

Juncker akşam saatlerinde Sırbistan'a geçecek.
Kaynak: AA