'Önümüzdeki Günlerde Meclis'e Getireceğiz'

Başbakan Binali Yıldırım, “Cinsel istismar konusunda gerekli düzenlemeyi yapma çalışmalarını başlattık. Önümüzdeki günlerde Meclis’e getireceğiz” dedi.

'Önümüzdeki Günlerde Meclis'e Getireceğiz'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı 6. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere kente geldi. Yıldırım, kongre öncesi Gölcük Tersanesi’ndeki Murat Reis denizaltının ilk kaynak törenine katıldı.

Tören sonrası Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Şehit Polis Recep Topaloğu Spor Salonu’na geçen Başbakan Yıldırım burada partililer ile bir araya geldi.

Kongreye Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve partililer katıldı.



“ERDOĞAN’IN İZİNDEN GİDİYORSUNUZ”

AK Parti Kocaeli il teşkilatının kongresinde salondaki gençlere hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, seçilme yaşını 18’e düşüren gençliğe sonuna kadar güvenen bir siyasi hareketin mensupları olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

AK Parti kongremizin partimiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı mevlamdan niyaz ediyorum. Görüyorum ki bu salon Kocaeli gençliğinin yine coştuğu bir salon. Bu salon kurucu aşkın heyecanını yaşatıyor. Birçok arkadaşımız bu kutlu yolculuğa beraber çıktık yine aynı yolculukta beraberce devam ediyoruz. İlk günkü aşkla şevkle hizmet ederek bugünlere geldik. Kocaeli deyince hizmet aşkı akla gelir. Kocaeli deyince üretim akla gelir. Kocaeli deyince emek akla gelir. Kocaeli alınteri demektir. Kocaeli iş demektir, ekmek demektir. Türkiye’nin kalkınma davasına en fazla omuz veren Kocaeli’nde çalışanlarımızı esnafımıza, iş adamlarımıza, ihracatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyor, tebrik ediyorum. AK Parti’nin bugünlere gelişinde ak kadınlarımızın çok büyük emeği var. Onlara özellikle şükranlarımı sunuyorum. Kadınlarımız Türkiye’de siyasetin asli unsuru haline getiren bir hareketin mensuplarısınız. 15 yıldır AK Parti hükumetleri bu ülkeyi sizin desteklerinizle, sizin katkılarınızla millete hizmet aşkıyla yönetti. Ailemizi maneviyatımızı, kültürümüzü, irfanımızı koruduğunuz için genç nesillere taşıdığınız için sizleri yürekten tebrik ediyorum. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan yola çıktığı ilk günden itibaren kadınların emeğini, aklını, siyasete kattıkları zarafeti hep önemsedi. AK Parti’nin destansı mücadelesi ve başarısında gençlerimizin çok büyük emeği var. Sağolun gençler, var olun. Gençler siz bizim her şeyimizsiniz. Siz Türkiye’nin bugünü, aydınlık geleceğimizsiniz. Sizi çok seviyoruz. Ve size çok güveniyoruz. AK Parti kongrelerinde özellikle büyük kongrede Kocaeli gençliği her zaman muhteşem bir fark oluşturdu. Tıpkı bugünkü gibi. Böyle gençlik olursa bu milletin sırtı yere gelmez. Bu ülkede ay yıldızlı bayrak inmez. Ezanlar dinmez. Ferhat aşkıyla çalıştık, sizler Türkiye’yi çok daha ileri noktalara taşıyacaksınız. Gençler, sizler siyasete gençlik kollarında başlayan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden gidiyorsunuz. İstikametimiz hep milletin istikameti oldu”

“AFRİN’DE KAHRAMAN MEHMETÇİKLERİMİZ DESTAN YAZIYOR”

Zeytindalı Operasyonu’nda Mehmetçiklerin destan yazdığını ve terör örgütlerini ortadan kaldırdığını aktaran Başbakan Yıldırım, “Bütün bölücü terör örgütlerini bir bir ortadan kaldırıyor. Ama şimdi orası avuç içi kadar bir yer. Biz oraya gidersek onların işine engel oluruz. Ama eğer ülkeyi savunma ihtiyacı doğarsa eğer bu ülkenin istiklaline, geleceğine karşı herhangi bir alçaklık olursa o zaman 81 milyon ayaktayız hep beraber bu sefere çıkarız. Milletimize hizmet yolunda 15 yılı geride bıraktık. Yeni hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. Şu anda sınır ötesinde ülkemizin güvenliği için vatandaşımızın huzuru için terör temizliği yapan Zeytindalı Operasyonu’ndaki bütün kahramanlarımıza Kocaeli’den selam gönderiyorum. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun. Bu operasyon başarıyla devam ederken biz hiç ara vermeden gelişmemizi, büyümemizi sürdürmek için çalışmalara devam ediyoruz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş için bütün çalışmalar birbir yapılıyor. Maşallah biz ittifak kurmaya başladık ama Kocaeli daha geniş bir ittifakı şimdiden tamamlamış. 2019 çok önemli. Milletimizin oyları ve desteğiyle inşallah tarihi bir değişimi hayata geçireceğiz” diye konuştu.



“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MECLİSE GETİRECEĞİZ”

Başbakan Binali Yıldırım, uyum hazırlık çalışmaları sürerken iş hayatını rahatlatacak düzenlemelerin de mecliste görüşüldüğüne dikkat çekti. Kamuoyunu meşgul eden cinsel istismar konusundaki gerekli düzenlemeyi yapma çalışmalarını başlattıklarını da ifade eden Yıldırım, şöyle dedi:

“Bir yandan uyum hazırlık çalışmaları devam ederken diğer yandan iş hayatını rahatlatacak, çalışanların yükünü azaltacak kanun düzenlemeleri de mecliste görüşülüyor. Bütün bu gelişmelerin ortasında Amerika, Rusya ve İran ile birlikte bölgedeki gelişmeleri yakın bir istişareyle sürdürüyoruz. Yine geçtiğimiz günlerde kamuoyunu oldukça meşgul eden bütün bir milletin infial ile karşıladığı cinsel istismar konusunda da gerekli düzenlemeyi yapma çalışmalarını başlattık. Önümüzdeki günlerde meclise getireceğiz. Bu arada yine geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber 2023 hedeflerini gerçekleştirmeyi sağlayacak 11. Kalkınma Programı’nın açılışını yaptık. Aynı zamanda çiftçimize, hayvancılıkla meşgul olan vatandaşlarımızın teşvik paketini yürürlüğe koyduk. 23 Şubat itibariyle mazot ve yem ödemelerini başlattık. İhracatçılarla, işadamlarıyla, DEİK yönetim kuruluyla bir araya geldik. Türkiye’nin gelecek ihracat vizyonunu Ekonomi Bakanımızla beraber iş adamlarımızla belirledik. Türkiye içeride ve dışarıda, ekonomide, tarımda, kalkınmada her yerde çalışıyor. Durmak yok yola devam. Ülkemizin geleceği adına çok yönlü hedeflerimizi, geniş kapsamlı dev projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin büyümesi, kalkınması ve çocuklarımıza, gençlerimize daha güzel yarınlar bırakmak için canla başla çalışıyoruz. Davamız ideallerimiz bizi daha iyi çalışmaya, daha iyiyi, daha mükemmeli aramaya zorluyor. Çalıştıkça hesabi değil hasbi adımlar attıkça Mevlam’da karşılığını veriyor. Ekonomide yaptığımız her adım yaptığımız her yatırım sanayicinin, Kobilerin öz güvenini daha da artırıyor. Esnafımızla, çiftçimizle, öğretmenimizle kısacası 81 milyon insanımızla büyük bir başarı destanı yazıyoruz. Türkiye dünyada tercih edilen yatırımcı ülke olmaya devam ediyor. 15 yıl içerisinde Türkiye doğrudan küresel yatırım miktarı 180 milyar dolara ulaştı. Ülkemizi yatırımlar konusunda adeta bir merkeze dönüştü. Yaptığımız bütün bu çalışmalar akıttığımız akıl teri ve alın teri hamd olsun meyvelerini veriyor. Karşılığını buluyor. Ekonomide canlanma, ihracatta, istihdamda artış devam ediyor. 2018 yılı ihracatımız 2017’ye göre yüzde 16’nın üzerinde artarak 12 milyar 200 milyonu buldu. Son 12 ayda yaptığımız ihracat 160 milyar dolara yaklaştı.”

Yıldırım, kongrede hediye verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından salondan ayrıldı.

Kaynak: İHA