Koyunları Annesi Yemle Kendisi 'Notalarla Besliyor'

Edirne'nin Meriç ilçesinde güzel sanatlar lisesi öğrencisi Ali İhsan Kaynar, klarnet egzersizlerini ailesinin hibe desteğiyle aldığı koyunları baktıkları ağılda yapıyor Okul dönüşü ağıla koşan 14 yaşındaki Ali İhsan Kaynar: 'Hayvanlarla ilgilenmek beni mutlu ediyor. Ağılda hem koyunlara bakıyorum hem de klarnet çalarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Koyunlar da müzik dinlemekten hoşnut' Anne Nazan Kaynar: 'Sabah kalktığımda ilk olarak ağıla gelip koyunlarla ilgileniyorum. Yemlerini ve sularını veriyorum. Sonra evde çocuklarla ilgileniyorum. Tabii bu işi yaparken en büyük yardımcım oğlum. Okuldan arta kalan zamanlarında ve tatillerde bana her zaman yardımcı oluyor'

Koyunları Annesi Yemle Kendisi 'Notalarla Besliyor'
GÖKHAN ZOBAR - Edirne'nin Meriç ilçesinde güzel sanatlar lisesi öğrencisi Ali İhsan Kaynar, klarnet egzersizlerini ailesinin hibe desteğiyle aldığı koyunları baktıkları ağılda yapıyor.

Annesinin yemle beslediği koyunların yanında Ali İhsan da klarnet egzersizlerini yapıyor. Okul dönüşü hemen ağıla koşan 14 yaşındaki Ali İhsan Kaynar, bakımını yaptığı koyunların yanında klarnet çalıyor.

3 çocuk annesi Nazan Kaynar (35), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan "Genç Çiftçi Projesi"nden yararlanarak aldığı destekle Küçükdoğanca Mahallesi'ndeki evinin bahçesine kurduğu ağılda koyun yetiştirmeye başladı.

Koyun bakarak aile ekonomisine katkı sağlayan Kaynar, zamanının büyük bir bölümünü ağılda geçiriyor. Koyunları yemleyen ve sütlerini sağan Kaynar'ın en büyük destekçisi ise Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ali İhsan (14). Klarnette parmak egzersizlerini artırmak amacıyla okuldan kalan zamanının çoğunu enstrüman egzersizine ayıran Ali İhsan, annesini yalnız bırakmamak için çalgı egzersizlerini ağıllarında sürdürüyor.

Ali İhsan Kaynar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem koyunlara baktığını hem de onlara mini konserler verdiğini anlattı.

Koyunların klarnet sesine alıştığını anlatan Kaynar, "Okulumu çok seviyorum. İleride iyi bir müzisyen olmak istiyorum. Okul haricinde anneme yardım ediyorum. Hayvanlarla ilgilenmek beni mutlu ediyor. Ağılda hem koyunlara bakıyorum hem de klarnet çalarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Genelde Trakya müzikleri çalıyorum." dedi.

Anne Nazan Kaynar da proje sayesinde kendi işini yaparak para kazanmaya başladığını söyledi.

Genç Çiftçi Projesine bir yıl önce başvurduğunu belirten Kaynar, "Yaptığım başvuru kabul edildi ve 40 hibe koyun aldım. Bir yıldan beri koyun bakıyorum. Çok memnunum. Bu proje bana da bir iş sağlamış oldu. Bir yıldan beri bu projeyle uğraşım oldu. Devletimizden Allah razı olsun. Böyle projelerle bizleri destekliyor." dedi.

Proje sayesinde kendine gelir getirici bir uğraş edindiğini ifade eden Kaynar, "Sabah kalktığımda ilk olarak ağıla gelip koyunlarla ilgileniyorum. Yemlerini ve sularını veriyorum. Sonra evde çocuklarla ilgileniyorum. Öğle olduğunda yine gelip uğraşıyorum. Akşam da yemlerini veriyorum. Bütün günüm onlarla uğraşmakla geçiyor diyebilirim. Tabii bu işi yaparken en büyük yardımcım oğlum. Okuldan arta kalan zamanlarında ve tatillerde bana her zaman yardımcı oluyor. Oğlum Güzel Sanatlar Lisesine gidiyor. İyi bir müzisyen olacak. Burada bana yardım ediyor. Oğlum hem koyunlara bakıyor hem de klarnet çalıyor. İnşallah ileride iyi bir müzisyen olacak." diye konuştu.
Kaynak: AA