Büyükşehirden Akyazı İlçesine Yatırım

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Akyazı'da yeni bir kanalizasyon şebeke hattı inşa edileceğini bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Akyazı'nın Kuzuluk, Şerefiye ve Karaçalılık mahallelerini 8 milyon liralık yatırımla sağlam ve modern atık su altyapısı ile buluşturduklarını, 70 kilometrelik kanalizasyon hattı döşeyerek bu hattı Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre ettiklerini hatırlattı.

Karapürçek ve Akyazı'nın Küçücek bölgesini kapsayan 33 milyonluk proje ile çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği bilgisini veren Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Bu projemizle bölge için içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları inşa ediyoruz. Bin 236 metre yükseklikte yer alan kaynaklardan Akyazı'nın 5 mahallesine bol ve sağlıklı içme suyu ulaştıracağımız 16,5 kilometrelik Keremali İçmesuyu Projesi'nde hat çalışmalarımız tamamlandı. Gerekli testlerin yapılmasının ardından hattı devreye alacağız. 10 milyonluk Kuzuluk İçmesuyu Projesi'nde de sona geldik. Hattı kısa süre içerisinde devreye almayı planlıyoruz. Akyazı'nın Yeni, Gazi Süleymanpaşa, Yunusemre ve Altındere Mahalleleri ile Hendek'in Çamlıca Mahallesi için toplam 67 kilometrelik kanalizasyon altyapısı inşa edeceğiz. Böylece kanalizasyon altyapısı ihtiyacı olan bu bölgelerimizi modern atık su altyapısı ile buluşturacağız. İnşa edeceğimiz altyapıyı Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre edeceğiz. Bölgenin atık sularını dünya standartlarında arıtacağız. Akyazı'yı modern ve entegre bir kanalizasyon sistemiyle çevreleyeceğiz. Hayırlı olsun."

Kaynak: AA