Biga'da Robotik Kodlama Eğitimi İçin Öğretmenler Hazır

Biga'da okularda başlatılan robotik kodlama eğitimi kapsamında bu derslerde görev alacak öğretmenler, kodlama ve 3 boyutlu tasarım ve yazıcı kulanımı eğitimi aldı.

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen proje kapsamında 14 okuldan fen bilimleri, bilişim teknolojileri, teknoloji ve tasarım branşlarında 24 öğretmenin katılımıyla 3 Boyutlu (3B) Tasarım Odaklı Uygulama Eğitimleri kapsamında verilen Arduino kodlama ve 3B yazıcı eğitim programı tamamlandı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan öğretmenlere sertifikaları törenle verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, törende yaptığı konuşmada, ilçelerindeki okularda robotik kodlama atölyeleri bulunduğunu ve bu alandaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Günümüz koşullarını düşünürsek olmazsa olmazlardan bir tanesi üç boyutlu yazılımlar. Burada eğitim alan öğretmenler ve kursu veren eğitimciler bu alanda farkındalık yaratmış kişilerdir. Bigamızın bu alanda çok şanslı olduğunu görüyoruz. Çanakkale ilimizde şu an bu çalışmaları yürütüp uygulayan ilçelerimizden bir tanesi de Biga’dır. Sizlerin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Biga’da bir ilki de yaşatmış olacağız. Mayıs ayında da bilişim fuarı ve robot yarışması olacak."

Kaynak: AA