BBP Büyükçekmece Olağan Kongresi

BBP Genel Başkan Yardımcısı Karacan: 'Son günlerde partimizin de destek verdiği bir ittifak meselesi gündemde. Bu ittifakı Büyük Birlik Partisi olarak destekliyoruz ve Allah'ın izniyle bu ittifakın içerisinde yer alacağız'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, "Son günlerde partimizin de destek verdiği bir ittifak meselesi gündemde. Bu ittifakı Büyük Birlik Partisi olarak destekliyoruz ve Allah'ın izniyle bu ittifakın içerisinde yer alacağız." dedi.

Karacan, Büyükçekmece'deki bir düğün salonunda partisinin Büyükçekmece Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, son zamanlarda özellikle sosyal medyada bazı kimselerin çeşitli tezviratlarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

BBP yöneticilerinin partiyi, Alperen Ocakları'nı, vatanı, milleti düşündüklerini belirten Karacan, "Zaten bu arkadaşların önemli bir kısmının genel bir rahatsızlığı, hastalığı var. BBP başka bir karar verseydi emin olun bu arkadaşlar, bu sefer tersini söyleyeceklerdi. 'Niye bu ittifakın içinde yer almıyorsunuz, niye öbür tarafta oluyorsunuz?' Dolayısıyla moralinizi bozmayın, bunlara da çok fazla itibar etmeyin." diye konuştu.

Karacan, Zeytin Dalı Harekatı'na da değinerek, geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulunmak üzere BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Hatay'a gittiklerini kaydetti.

Hatay Valisini ziyaretinin ardından Kırıkhan Devlet Hastanesi'ni ziyaret ettiklerini dile getiren Karacan, şunları kaydetti:

"Cephede yaralanan Mehmetçikleri ve Özgür Suriye Ordusu mensubu kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hepsinde inanılmaz bir inanç, metanet gördük. Bütün yaralı kardeşlerimize sorduk. Bir isteğiniz var mı? Hepsi ayrı ayrı odalarda yatmasına rağmen ağız birliği etmişçesine bir isteğimiz var. 'Bir an evvel iyileşip tekrar cepheye dönmek' diye ifade ettiler. Özellikle oradaki ÖSO'ya mensup kardeşlerimize 'durum nedir, bütün ihtiyaçlarınız karşılanıyor mu?' diye sorduk. Şu ifade çok önemli bir ifadeydi. 'Önce Allah, sonra Türkiye' dediler."

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis de Afrin'de yapılan operasyonun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Doğu Guta'da katliam yapıldığını aktaran Yelis, hafta sonundan bu yana 400'den fazla kişinin öldürüldüğünü vurguladı.

Yelis, milli mutabakatın asgari müşterek değerler etrafında oluşturulmuş gönüllü birliktelik olduğunu ifade etti.

Son anayasa değişikliği ile milli mutabakat yapmanın mümkün olduğunu söyleyen Yelis, "Bizim de 'evet' dediğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yasamada hem de yürütmede partimizin önü açılmıştır." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından partinin ilçe başkanlığına Halil Eker seçildi.

Kongreye, BBP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sayan, BBP İstanbul İl Başkanı Mustafa Mican, Büyükçekmece İlçe Başkanı Halil Eker, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA