Yalova'da Dağıstanlı Dostluk Derneği'nden Dizi Tepkisi

Yalova'da Dağıstanlı Dostluk Derneğince bir televizyon kanalında yayınlanan dizide vatan haini rolündeki birinin "Dağıstanlı" adıyla yer alması protesto edildi.

Mahaçkale Parkı'nda düzenlenen protestoya katılan üyeler atına konuşan dernek başkanı Şahabettin Özden, yayınlanan dizide vatan haini rolündeki birinin "Dağıstanlı" adıyla kullanılmasının kendilerini rencide ettiğini söyledi.

"Dağıstanlı" isminin tüm Dağıstanlıları çağrıştırdığını ifade eden Özden, "Konuyla hiçbir ilgisi olmayan Dağıstanlı ismini nereden buldular ve ne maksatla kullandılar? Dağıstanlılar bu soruların takipçisi olacaktır." dedi.

Dernek Genel Sekreteri Cahit Yıldırım da tarihi gerçeklerden uzak, kasıtlı ve ayırımcı bir dil kullanılarak kaleme alınan senaryo ile Türk milletinin gözünde kendisinin bir parçası olan Dağıstanlılar hakkında ön yargı oluşturulduğunu savundu.

İtibarlarının zedelenmesinin söz konusu olduğunu dile getiren Yıldırım, "Türkiye'deki Dağıstanlılar olarak kanalı ve senaryo yazarını kınıyor, öncelikle özür ve daha sonra durumun telafisini bekliyoruz." yorumunu yaptı.

Protestoya bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar da destek verdi.

Kaynak: AA