GÜNDEM / 24 Şubat 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de partisinin 6. olağan il kongrelerine katılacak.

(Kahramanmaraş/12.00/Osmaniye/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 6. olağan il kongrelerine katılacak, Malatya Büyükşehir Belediyesini ve Kayseri Valiliğini ziyaret edecek.

(Malatya/13.00/14.30/Kayseri/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Türkiye Gençlik Vakfı'nın Atatürk Üniversitesinde düzenlediği "Gençlerle Başbaşa" programına iştirak edecek.

(Erzurum/11.00/14.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AK Parti Yumurtalık ve Ceyhan ilçe kongrelerine katılacak.

(Adana/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Pazar İlçe Danışma Meclisi ve AK Parti Rize Merkez İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantılarına iştirak edecek.

(Rize/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Haliliye İlçe Danışma Meclisi ve TOKİ Yeşildirek Projesi Tanıtım toplantısına katılacak.

(Şanlıurfa/10.30/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ev sahipliğinde düzenlenecek Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü İstişare Toplantısı'na iştirak edecek.

(Denizli/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Kayserispor-Kasımpaşa ve Aytemiz Alanyaspor-Trabzonspor maçları yapılacak.

(Kayseri/16.00/Antalya/19.00) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto 1. Lig'in 24. haftasında, MKE Ankaragücü-Gaziantepspor ve Balıkesirspor Baltok-Samsunspor karşılaşmaları oynanacak.

(Ankara/Balıkesir/15.30) (Fotoğraflı)

3- 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları, Güney Kore'de devam ediyor.

(PyeongChang) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 22. haftası, Galatasaray-Çanakkale Belediyespor, Seramiksan-Fenerbahçe ve Bursa Büyükşehir Belediyespor-VakıfBank maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/Manisa/14.00/Bursa/17.30) (Fotoğraflı)

5- Efeler Ligi'nde normal sezon, 22. hafta maçlarıyla tamamlanacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Milli üretime teknoparklar damga vuracak

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

- "İZÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Türkiye'deki teknopark sayısı 72'ye ulaştı. Bu yılın ilk yarısında hedefimiz bu sayıyı 80'e çıkarmak"

- "Teknokentler aracılığıyla 37 bin 740'ı Ar-Ge personeli olmak üzere toplam 46 bin kişiye istihdam sağlandı"

- "Teknoloji geliştirme bölgelerimiz sayesinde projeler somut çıktılara dönüştürülecek. Katma değeri yüksek, yerli, milli ürünlerin sayısı ve çeşidi daha da artacak"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- İşten çıkarılan hamile kadına ayrımcılık tazminatı

- Yargıtay, riskli hamilelik nedeniyle rapor alarak işe gelmediği için işten çıkarılan kadının ayrıma tabi tutulduğuna ve işverenin kadına üst sınırdan tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti

(Ferdi Türkten-Ankara)

3- "Türkiye'deki her yayının bir nüshası bu kütüphanede"

- Bünyesinde bir milyonu aşan yayın bulunan ve kanun kapsamına alınarak sadece üniversite kütüphanesi olmaktan çıkıp ulusal kütüphane niteliği kazanan İÜ Merkez Kütüphanesi, yaklaşık bir asırdır öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra çeşitli kesimlerden okuyucuları ağırlıyor

- İÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Bezirci:

- "Türkiye'de yayımlanan her yayının bir nüshası kütüphanemize gelmektedir. Yılda yaklaşık 120 bin yayın derlenmektedir. Bunlar arasında kitap, dergi, gazete ve diğer materyaller yer almaktadır"

- "19. yüzyıla ait dünyanın en büyük görsel arşivi olarak tanımlanabilecek Sultan 2. Abdülhamid döneminde çekilen fotoğraflardan oluşan Yıldız Fotoğraf Koleksiyonu da İÜ Nadir Eserler Kütüphanesi'nde özenli koşullarda muhafaza edilerek hizmete sunulmaktadır"

(Emin İleri/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA