Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı'ndan 'Yolcular İçin Gümrük Rehberi' Uygulaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yolcular için Gümrük Rehberi" mobil uygulaması ile yurtdışından gelen yolcuların en çok merak ettiği konulardan olan yolcu beraberi eşya limitleri ve diğer haklara ilişkin güncel bilgiler anlık öğrenilecek.

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı'ndan 'Yolcular İçin Gümrük Rehberi' Uygulaması
Yolcuların ’Yurtdışından ne getirebilirim?’ sorusuna artık Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan mobil uygulama cevap verecek. Yurtdışından gelen yolcuların en çok merak ettiği konulardan olan yolcu beraberi eşya limitleri ve diğer haklara ilişkin güncel bilgilere anlık olarak mobil uygulamadan ulaşabilecekler. Bu amaçla hazırlanan "Yolcular için Gümrük Rehberi" mobil uygulaması Appstore ve Google Play’de yerini aldı.

Cep telefonları ve tabletlere yüklenebilen ve yolcuların internete bağlanmasına ihtiyaç duymadan çevrimdışı olarak çalışan uygulama ile yolcular, sahip oldukları gümrük muafiyeti haklarına ilişkin en güncel bilgilere mobil cihazlarından ulaşabilecekler. Uygulamanın “Ülkeye Giriş” ve “Ülkeden Çıkış” seçenekleri ile yolcular, Türkiye’ye gelirken yurtdışından beraberlerinde vergisiz olarak getirebilecekleri, getirilmesi yasak veya izne tabi olan ya da ülkeden çıkarabilecekleri eşyalar hakkında bilgi edinebilecekler. Uygulamanın sanal alışveriş sepeti sayesinde yolcular, alışveriş listelerini oluşturarak muafiyet limitlerini aşıp aşmadığını kolaylıkla öğrenebilecekler.

Kaçakçılık ihbarı da yapılabilinecek

Uygulamanın yolculara getireceği bu kolaylıkların yanı sıra vatandaşlar kaçakçılık ihbarlarını uygulama üzerinden ücretsiz olarak yapabilecek. Bu sayede vatandaşların kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerine olan katkıları artırılacak. İlk etapta Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça dillerinde hizmet veren uygulama Google PlayStore ve Apple Store üzerinden yüklenebilmekte.
Kaynak: İHA