Girişimci Adaylarına Sertifikaları Verildi

Aksaray'da Ticaret ve Sanayi Odası ile Çalışma ve İş Kurumu işbirliğinde düzenlenen "Girişimci Eğitim Programı" kursuna katılan 100 kursiyere sertifikaları verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, üretim ve istihdam sağlayacak özellikle kadın ve gençlere devletin çok önemli teşvik ve kolaylıklar sağladığını belirterek, yeni ve farklı fikirlerle iş kuracak gençlere kendilerinin de her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Girişimcilik eğitim programının önemini belirten Koçaş, Aksaray'da son dönemde yeni açılan her üç işletmeden 2'sinin girişimcilik eğitimi alan kişilerce açıldığını bunun kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.

KOSGEB Aksaray Müdürü Hakan Koçak ise KOSGEB'in 7 yılda 15 bin 71 kişiye girişimcilik eğitimi verdiğini belirtti.

KOSGEB tarafından 2017 yılında 177 kişiye girişimcilik desteği verildiğini Aksaray'da toplamda 412 firmanın KOSGEB destekli kurulduğunu ifade eden Koçak, "Bu kişilerin 211 erkek 201 kadınlardan oluşuyor. Bu kişilere KOSGEB tarafından 7 milyon 931 bin lira hibe verildi. Bu rakamları daha da öteye taşımak istiyoruz." dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, kentte girişimcilik kültürünün yaygınlaşması için başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğine devam ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından 100 girişimciye sertifikaları verildi.

Kaynak: AA