Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sefer görev emri olanlar hazır olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Reis bizi Afrin'e götür' tezahüratları üzerine 'İnşallah hep beraber gideceğiz. Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar. Şu an ihtiyaç yok ama..." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sefer görev emri olanlar hazır olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sefer görev emri olanlar hazır olsun
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta partisinin 6. olağan il kongresinde konuştu.

Erdoğan, ''Reis bizi Afrin'e götür' tezahüratları üzerine 'İnşallah hep beraber gideceğiz. Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar. Şu an ihtiyaç yok ama...' ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan'ın kongredeki konuşmasından satırbaşları şöyle:


''Sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturarak bizi kardeşlerinden koparmak istiyorlar. Çirkin yüzleri ortada olan terör örgütleriyle kol kola girmekten çekinmiyorlar. Bize terör örgütleri üzerinden yapılanlar, milletimizin sakalını kesmeye benzer. Halbuki biz harekete geçtiğimizde o teröristleri tümüyle imha ederek inşası için var güçleriyle çalıştıkları yapının kollarını, kanatlarını kırarız, haberleri yok. Kesilen sakal daha gür olarak çıkar ama giden kol, kanat geri gelmez. Dün günlerden cumaydı Mehmetimiz cephede cuma namazını kılıyordu. Mehmetimiz cuma ile beraber cephede görevini yerine getiriyor ve düşmana doğru yürüyor. Bunlar bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir. Yeniden diriliyor ve hesabını soruyor. ('Reis bizi Afrin'e götür' sloganları üzerine) Gitme kararını verdiğimiz zaman biz sizi buralarda bırakmayız beraber gideriz. Bunlar çok yakında keşke yapmasaydık diyecekler. O zaman iş işten geçmiş olacak.

Dünyayı kimlerin yıktığını yakın çevremize baktığımızda hep birlikte görüyoruz. Bu çarpık düzenen dur demek millet ve devlet olarak boynumuzun borcudur. Aylan bebeklerle biz ağladık o denizlere dökülen yavruları bizim askerimiz kurtarma mücadelesi verdi diğerleri sadece seyretti. Sahada Türkiye'yle baş edemeyeceklerini görenlerin, dünya çapında yalana, iftiraya, çarpıtmaya dayalı bir propaganda savaşı başlatmaları da işe yaramayacaktır. Hakikatlerin karşısında bu yalanlar, tıpkı güneşi gören buz kütlesi gibi eriyip, buharlaşıp gidecektir. Bugün artık yepyeni bir Türkiye var tehditleri sınırları içinde değil sınırlarının ötesinde kaynağı her neresi ise orada imha eden bir Türkiye var.

Bize hala dünkü Türkiye gözüyle bakanlar yavaş yavaş gerçeklerin farkına varmaya başladılar. Türkiye'nin silkinişi dünyadaki pek çok toplumu da harekete geçirmiştir. Pazartesi Afrika seyahatine çıkıyoruz. Gençlerle ilgili belediyemize talimatım var Senegal'daki Goree Adası'nın dili olsa da bu sömürge dönemini bir anlatsa. Belediye başkanımız gençlerimizi o Goree Adası'na götürecek nasıl insanlık dışı pazar kurulduğunu orada bizzat görme imkanını bulacaklar.''