'Çocuk İstismarı'na Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

Keşan Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezince, çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Keşan Orman İşletme Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe, yaklaşık 500 kişi katıldı.

Ellerinde, "Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundasın", "Çocuk susar, sen susma istismara sessiz kalma", yazılı dövizler taşıyan vatandaşların oluşturduğu kortej, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, çocuk istismarının önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla toplandıklarını belirtti.

Karaağaçlı, şunları söyledi:

"Her çocuğumuz, bizim bugünümüz, yarınımız ve geleceğimiz demektir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak hiçbir çocuğun en ufak bir ihmal ve istismara maruz kalmasını istemeyiz ve bunu kabul edemeyiz. Çocuklarımızı her türlü ihmalden ve istismardan korumak bizim en önemli görevimizdir. Çocuk istismarına karşı eğitimle birlikte farkındalık oluşturma çalışmaları her geçen gün artmaktadır. Bakanlık olarak biz diyoruz ki: 'Çocuk gülerse dünya güler tüm çocukların güldüğü bir dünya için mücadele ediyoruz.' Bizimle birlikte olan tüm katılımcılara teşekkür ederiz."

Kaynak: AA