Bartın Üniversitesinde Projeler Yarışacak

Bartın Üniversitesinde, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek "Ar-Ge Proje Pazarı" için başvuruların başladığı bildirildi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin yerli teknoloji atağına katkı sunmak amacıyla Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Bartın Valiliği işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, proje başvurularının 16 Nisan’da sona ereceğini ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) Bartın ve Zonguldak Şubeleri, Bartın Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Sanlab Simülasyon’un da destek verdiği Bartın Üniversitesi 2. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği kapsamında, 11 Mayıs tarihinde proje sahipleriyle sektör temsilcileri bir araya gelecek. Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, örnek projelerin sergilenmesi ve ödüllendirilmesi, finansman ve altyapı sıkıntısı ile gerçekleştirilemeyen önemli projelerin, ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulması hedefine yönelik olarak düzenlenecek etkinliğe, 'benim de bir fikrim var' diyen herkesi davet ediyoruz."

Kaynak: AA