Avrupa'ya Açılan Sınır Kapılarında Tır Kuyruğu

Yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen tırlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 18, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 9 kilometre kuyruk oluşturdu.

Avrupa'ya Açılan Sınır Kapılarında Tır Kuyruğu
Avrupa'ya gitmek isteyen tırlar, sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu.

İhracat yüklerini teslim edecekleri ülkelere yetiştirmek için yola çıkan tır sürücüleri, Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap verememesi üzerine sınır kapılarında kuyruk oluşturdu.

Tır kuyruğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda 18, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 9 kilometreye ulaştı.

Kapıkule Sınır Kapısı önünde yaklaşık 750, Hamzabeyli Sınır Kapısı önünden ise yaklaşık 400 tır, yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Tır şoförü Salim Harbelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan gümrüğündeki sorunların tır kuyruklarını uzattığını söyledi.

Yaklaşık 12 saattir sırada beklediğini ifade eden Haberlioğlu "Çok uzun bir sıra var. Bulgaristan'dan kaynaklanıyor. Sistemlerinde bir sorun yaşanmış ve bundan dolayı işlemler yavaş işliyor. Bulgar gümrüğü çok kalabalık. Türkiye gümrüğü gayet güzel bir sorun yok. Tabi kuyruklarda beklerken çok yoruluyoruz. Bizi en çok zorlayan durum uykusuzluk. Kuyruk olunca sıra çok yavaş ilerliyor ve sıramızı kaybetmemek için uyanık kalmalıyız. Bunun yanında ihtiyaçlarımızı karşılamakta da oldukça zorlanıyoruz."dedi.

Macaristan'a giden tır şoförü İsmail Altıntaş da dün akşamdan beri sırada beklediğini belirterek, "Yarın ancak çıkış yaparım diye düşünüyorum. Sistemlerin çöktüğü söyleniyor. Onun için kuyruğun uzadığını söylüyorlar. Maalesef bu kuyrukları hep yaşıyoruz. Yetkililerden ricamız bu soruna kalıcı bir çözüm bulmaları. Çünkü biz ülke ihracatında önemli bir görev yapıyoruz." şeklinde konuştu.
Kaynak: AA