AK Parti İzmir Teşkilatında Kadın İlçe Başkanı Sayısı Artacak

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, parti ilçe başkanlarını belirlerken kadınlara öncelik vermeyi hedeflediğini söyledi.

Şengül, partisinde düzenlediği basın toplantısında, göreve atandıktan sonra partisinin ilçe başkanlarıyla kısa bir değerlendirme yaptıklarını, yola birlikte devam etmeye karar verdikleri 11 ilçe başkanıyla kongre takvimi belirlediklerini ifade etti.

İzmir'deki diğer 19 ilçe başkanlığıyla ilgili yeniden değerlendirme yapılacağını, bir kısmında değişime gidileceğini kaydeden Şengül, "19 ilçe başkanımızın hepsi değişecek diye bir şey yok." dedi.

Şengül, ilçe başkanlarını belirlerken milletvekilleri, ilçe koordinatörleri, mevcut yönetim, sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini alacaklarını kaydederek, geniş bir araştırma sonucu isimleri belirleyeceklerini, mülakat ve genel merkezle son görüşmenin ardından kesin kararın verileceğini dile getirdi.

AK Parti'nin her kongre döneminde en az yüzde 70 yenilenme yaşadığını, özellikle 25-35 yaş arası gençlere ve kadınlara çağrıda bulunduğunu aktaran Şengül, "İlçe başkanlıklarında hedefim olabildiğince bayan ilçe başkanı yapabilmek. Bu konuda ciddi çaba sarf ediyorum. Tüm İzmir'e duyuruyorum, gerçekten siyasete girmek isteyen, siyaset hayali olan ama bağlantı kuramayan genç kardeşlerimiz, bayan kardeşlerimiz bize başvuruda bulunabilirler. Belki aralarından geleceğin siyasetçileri çıkabilir." diye konuştu.

İlçelerde kongre sürecinin 3 Mart tarihinde başlayacağını ve 15 Nisan tarihine kadar tamamlanacağını belirten Şengül, nisan ayı sonunda da il kongresini tamamlayıp seçime hazır hale gelmeyi planladıklarını aktardı.

Şengül, İzmir'in sorunlarını, hassasiyetlerini çok iyi bildiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"İzmir ile ilgili belki daha önce birbirimizi dinleme anlamında belli kesimlerle ilgili frekans sorunu olabilir. Aynı frekansa gelmeye çalışacağız. Tüm ilçe teşkilatılarına talimatımız şu, biz seçim çalışmaları yaparken insanlardan oy istemek için yapmayacağız. Onların güvenini, kalbini kazanmak için yapacağız. Arkasından oy gelir. Bundan sonraki siyasi hayatta da insanların duymak istediği şeyleri söylemeyeceğim. Vicdanımın kabul ettiği her neyse onu söyleyeceğim, kimseyi aldatmayacağım, umut da vermeyeceğim. Teşkilatımızda hak eden, emeği olan kişilerle yolumuza devam edeceğiz."

- Yerel seçimlerde ittifak olur mu?

Gazetecilerin, yerel siyasette MHP ile ittifakın söz konusu olup olmayacağı yönündeki sorusunu da cevaplayan Şengül, "Genel seçimle ilgili böyle bir ittifak anlaşması yapıldı. Yerel seçimle ilgili böyle bir şey yok. Bunu süreç belirleyecek." dedi.

İktidar partisi olarak İzmir'e hizmete hazır olduklarını dile getiren Şengül, göreve atandıktan sonra arayıp kendisini tebrik eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da her zaman olduğu gibi dosyalarla ziyaretini beklediklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca, Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Seferihisar, Karabağlar, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa ve Bayraklı ilçe teşkilatlarında kongre takviminin belirlendiği, diğer ilçe başkanlıkları için de görüşmelerin başladığı öğrenildi.

Kaynak: AA