'1. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu'

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1417 Kasım tarihleri arasında '1. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu' düzenlenecek İngiltere, Almanya ve Amerika'nın çocuk kütüphaneleri konusunda yetkin isimlerinden oluşan davetlilerin katılacağı buluşmada, Türkiye'nin önemli yazar, bilim adamı ve akademisyenleri de konuşmacı olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 14-17 Kasım tarihleri arasında "1. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu" düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, okul öncesi dönemden başlayarak, çocukları ve ailelerini kütüphanelerle tanıştırmak üzere, çocuk kütüphaneleri ve kütüphaneciliği alanında yeni bir etkinliğin hayata geçirildiği bildirildi.

Buna göre, Bakanlık Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ortaklığı ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin desteğiyle "1. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu" düzenlenecek.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nin ev sahipliğindeki sempozyumun ilk gününde çocukların kendilerini ifade etmelerine imkan sağlamak için "çocuk meclisi oturumu" da yapılacak.

İngiltere, Almanya ve Amerika'nın çocuk kütüphaneleri konusunda yetkin isimlerinden oluşan davetlilerin katılacağı buluşmada, Türkiye'nin önemli yazar, bilim adamı ve akademisyenleri de konuşmacı olacak.

1. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumunda yapılacak oturumlarda, Türkçe ve İngilizce yaklaşık 60'a yakın bildirinin sunulması bekleniyor.

Bakanlıkça, 14-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumun ön bilgileri www.cocukkutuphaneleri.org adresinde yer alıyor.

Kaynak: AA