Tafel Yardım Derneğinden Irkçı Karar

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Essen şehrinde yer alan ’Tafel’ adlı yoksullara yardım derneği, Alman vatandaşı olmayanlara gıda yardımı yapmayacağını duyurdu.

Tafel Yardım Derneğinden Irkçı Karar
Almanya genelinde yoksullara gıda yardımında bulunan ’Tafel’ adlı derneğin Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Essen şehrinde yer alan şubesi, Alman vatandaşı olmayanlara gıda yardımı yapmayacağını duyurdu. Yoksullara yardım için kurulan derneğin Essen Şube Başkanı Jörg Sartor, dernekten yararlanan Alman vatandaşı olmayan kişi oranının yüzde 75’e ulaşmasından dolayı bu kararı aldıklarını ifade etti.

Sartor, dağıtım merkezlerinde yabancı gençlerin sayısının artması ve farklı dil konuşmasından dolayı, ihtiyaç sahibi Alman yaşlıların yardım almaya gelmediklerini söyledi.

Sartor ayrıca yardım almaya gelen erkeklerin de kadınlara ve yaşlılara saygı göstermediklerini vurgulayarak aldıkları bu kararı savundu. Derneğin, Almanya genelinde 930 şubesi yer alıyor. Tafel adlı derneğin bu uygulaması ise ’ırkçılık’ tartışmasını yeniden gündeme getirdi.
Kaynak: İHA