Mehmetçik'in Afrin esprileri

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, hem Fırat Kalkanı'na hem de Zeytin Dalı Harekatı'na katılan bir askerin arazi yapısından dolayı Fırat Kalkanı’ndaki bombalar için 'sarışın bomba', Afrin'deki bombalar için ise 'esmer bomba’ dediğini aktardı.

Mehmetçik'in Afrin esprileri
Mehmetçik'in Afrin esprileri
Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasıyla strateji noktasında önemli bilgiler paylaşan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'dan bu sefer ilginç bir değerlendirme geldi.
 
Habertürk ekranlarında canlı yayın konuğu olan Ağar, morali bozuk askerin mücadele edemeyeceğini söyleyerek Mehmetçik'in de bunu bildiğinden kendine özgü espirler geliştirdiğini söyledi. Ağar, hem Fırat Kalkanı'na hem de Zeytin Dalı Harekatı'na katılan bir askerin arazi yapısından dolayı Fırat Kalkanı'ndaki bombalar için 'sarışın bomba', Afrin'deki bombalar için ise 'esmer bomba' dediğini aktardı.
 
Neşe üretemeyen askerin mücadelede üretemeyeceğini savunan Ağar, 'Çatışma ortamlarında Mehmetçik'in geliştirdiği çok güzel bir dil var. Şaka yaparlar birbirlerine. Bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama biz dağda iken en çok kullandığımız dua ve sövmeydi. Mücadelenin temel karakteri budur. Asker çok dua eder ama çok da söver. İçinde kendine özgü bir jargon vardır. Afrin'e özgü bir dil mutlaka gelişmiştir. ' şeklinde konuştu.