Haliliye Belediyesinden Masal Saati Etkinliği

Haliliye Belediyesi, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması amacıyla “masal saati” etkinliği kapsamında ilkokul 3’üncü sınıf öğrencilerinin günlük bir saat kitap okumasını sağlıyor.

Haliliye Belediyesinden Masal Saati Etkinliği
Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla ilkokul öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanması için “masa saati” uygulaması başlattı. Uygulama kapsamında Cengiz Topel İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencileri, Haliliye Belediyesi Bahçelievler Eğitim ve Gençlik Merkezine getirildi ve kütüphanelerde kendilerine dağıtılan masal kitaplarını okudu. Okuma alışkanlığı kazanılması için günde bir saatlik okuma programına katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Fevzi Demirkol da, masal saati etkinliği kapsamında kitap okuyan minikleri ziyaret etti. Öğrencilerle kitap okuyup, kendilerine kırtasiye malzemesi dağıtan Demirkol, okumanın ve ders çalışmanın önemini anlattı. Öğrencilerle sohbet de eden Demirkol, “Gençlerimizin, milletimizin geleceği olduğunu, ailelerinin umudu olduğunu bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Bu anlamda bu gençlerimizi, geleceğe hazırlamak adına eğitim ve öğretimde milli eğitimimizin yapmış olduğu çalışmalara destek oluyoruz. Haliliye Belediyesi olarak da, sosyal belediyeciliğin iyi bir örneğini sergilemek istiyoruz. Gençlerimizin bilgi çağında bilgiyle donatılması için kitap okuması gerekiyor. Biz de, 2014 yılından bu tarafa gençlerimizin eğitimi için çeşitli faaliyetlerimiz oldu. Haliliye okuyor adı altında başlatmış olduğumuz çalışmada, gençlerimizle kitap okuma etkinliklerimiz devam etmektedir. Gençlerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA