Gölbaşı'nda 'Şahadet Ve Diriliş Buluşması'

Gölbaşı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gölbaşı İlçe Temsilciliği tarafından "Şahadet ve Diriliş Buluşması" düzenlendi.

Gölbaşı Belediye Konferans Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur-an'ı Kerim tilavetinin ardından TUGVA Gölbaşı Temsilcisi Yakup Deniz ve TUGVA Yüksek İstişare üyesi Mustafa Alkayış birer konuşma yaptı.

15 Temmuz gecesi eşinin hafriyat kamyonuyla halkı taksime taşıyarak yürekleri fetheden Şerife Boz, "O gece evde dursaydım vatana hainlik etmiş olurdum." dedi.

Yaptığı konuşma ile askerlerin teslim olmasını sağlayan Adıyamanlı Muhammed Irma ise darbe girişimine karışan masum askerlerin teslim alınmasında halkın sağduyulu davrandığını belirterek, hiçbir askere müdahale yapılmasına izin vermediklerini kaydetti.

15 Temmuz gecesi gazi olan ve kafasında üç şarapnel parçası ile yaşayan Yusuf Ak da "Bu şarapnel parçaları benim madalyam olacaktır. O gece Cumhurbaşkanımız çıkıp bizleri sokağa çağırmasaydı Afganistan olurduk, Suriye olurduk, Irak olurduk." dedi.

Beş dakikada tank kullanarak fenomen olan Mehmet Köse, o geceye kadar tankı sadece kışla önünde gördüğünü, gaz fren derken tankın yürüdüğünü ifade etti.

Program sonunda Kaymakam Can Aksoy, 15 Temmuz gazilerine Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Ertan Şahin, 15 Temmuz gazilerine plaket takdim etti.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Uçan, İlçe Jandarma Komutanı Erdinç Ağcakoyunlu, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Gölbaşı Müftüsü Selami Sayın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA