Endonezya Uluslararası Eğitim Fuarı'nda Türk Üniversitelerine Yoğun İlgi

Endonezya'nın Başkent Cakarta’da düzenlenen "2018 Uluslararası Eğitim Fuarı’’nda öğrenciler, Türk üniversitelerine yoğun ilgi gösteriyor.

Endonezya Uluslararası Eğitim Fuarı'nda Türk Üniversitelerine Yoğun İlgi
Üniversitelerin katıldığı eğitim fuarında Endonezyalı öğrenciler, üniversite yetkililerinden Türkiye’deki eğitim fırsatları, burs, üniversite imkanları ve koşullarla ilgili bilgi alıyor.

Uludağ Üniversitesini temsilen fuara katılan Prof. Dr. Eray Alper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Geçen sene de burada fuara katıldık. Geçen seneye kıyasla bu sene fuar daha yoğun geçiyor." dedi.

Yaklaşık 30 bin öğrencinin fuarı ziyaret etmesinin beklendiğini kaydeden Alper, "Üniversitemiz, uluslararası öğrenciler için Türkiye'de yaptığı sınavı ilk kez geçtiğimiz yıldan bu yana yurt dışında da yapmaya başladı. 10 dış merkezde sınav yaptık ve çok sayıda yabancı öğrenciyi üniversitemize kattık." diye konuştu.

Alper, üniversitelerinde 113 Endonezyalı öğrencilerinin bulunduğunu belirterek, "Biz Endonezyalı öğrencilerimizden çok memnunuz, çünkü ulus olarak çok sakin, iyi niyetli ve dürüst insanlar. Sayılarını daha da artırmak istiyoruz. Bu yıl da başkent Cakarta dahil burada çeşitli şehirlerde sınav yaparak öğrencileri bünyemize katmaya devam edeceğiz. Üniversitemizde onları görmekten de mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Süleyman Özdemir ise çeşitli ülkelerde eğitim fuarlarına katıldıklarını belirterek, "Bu yıl 500 - 600 civarında yabancı öğrenci almak istiyoruz. Bu kontenjan içinde insani olarak iyi geçimli, gayretli ve çalışkan olmalarından dolayı da 200 kişilik Endonezyalı öğrenciyi bu yıl bünyemize katmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Endonezyalı öğrenci Mujahidah da Türk kültürünü sevdiğini, Türkiye eğitim sisteminin üst seviyede olmasından dolayı da eğitimini Türkiye’de görsel iletişim ve grafik tasarım üzerine almak istediğini kaydetti.

Kaynak: AA