Down Sendromlu Sena Nur'dan, Mehmetçiğe Güzel Hediye

15 yaşındaki Down sendromlu Sena Nur Aydoğdu, ördüğü atkıyı Afrin’de terörle mücadelede eden bir Mehmetçiğe gönderilmesi için kaymakama teslim etti.

Down Sendromlu Sena Nur'dan, Mehmetçiğe Güzel Hediye
Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde ikamet eden 15 yaşındaki Down sendromlu Sena Nur Aydoğdu, televizyonda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’deki terör örgütlerine yönelik başlattığı ’Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerler için boyunluk ören kadınları görerek, ailesinin desteğiyle kendisi de atkı örmeye başladı.

Kendi harçlığı ile aldırdığı iple yaklaşık 20 günde atkıyı ören Sena Nur, son kısmını ise İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu’nun makamında tamamladı. Kaymakam Gündoğdu’da, Sena Nur’un duygulandıran çalışmasını yakından izledi. Daha sonra atkıyı Gündoğdu’ya teslim ederek Afrin’deki bir Mehmetçiğe gönderilmesini istedi.

Down sendromlu arkadaşımızın bunu düşünmesinin bizler için çok kıymetli olduğunu ifade eden Gündoğdu, Sena Nur’a Türk bayrağı rozeti takarak, oyuncak hediye etti.

Kaymakam daha sonra atkıyı yanında bulunan JÖH Tabur Komutanı Yüzbaşı Ercüment Ercan’a teslim etti. Yüzbaşı Ercan da, Sena Nur’a, "Bakarsın biz gideriz, biz kullanırız olur mu" diyerek izin aldı.

Kaynak: İHA