'Çorap Ören Erkekler' Afrin'deki Askerler İçin İlmek Attı

Bursa'nın Karacabey ilçesi Yenikaraağaç Mahallesi'nde yaşayan erkeklerin ördüğü bin adet çorap, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere gönderildi.

'Çorap Ören Erkekler' Afrin'deki Askerler İçin İlmek Attı
Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Yenikaraağaç Mahallesi'nde yıllardır çorap örmeleriyle bilinen erkekler ve onlara yardımcı olan kadınlar, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için bin yün çorap ördü.

Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ve vatandaşların katılımıyla Yenikaraağaç Mahallesi'nde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Şehit Bilal Kanat Ortaokulu öğrencileri şiirler okudu.

Özkan, Afrin'de mücadele eden Mehmetçik'e yurdun her köşesinden destek yağdığını belirterek, "Yenikaraağaç Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımız da Mehmetçiğimiz üşümesin, olumsuz hava şartlarından etkilenmesin, desteklerimizi ve dualarımızı yanlarında hissetsinler diye, çam sakızı çoban armağanı bu çorapları kendi el emekleriyle ördüler." dedi.

Örülen bin yün çorap, Karacabey İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın yaptığı duanın ardından Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere ulaştırılmak üzere bölgeye yollandı.
Kaynak: AA