CHP'li Yılmaz, Ardahan'ın Kurtuluş Töreninde At Bindi

Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü nedeniyle memleketi Ardahan’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, kent merkezinde ata bindi.

CHP'li Yılmaz, Ardahan'ın Kurtuluş Töreninde At Bindi
Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Kurtuluş törenlerine katkılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, daha sonra CHP İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya geldi. Yılmaz, parti binasında gündeme dair açıklamalarda bulunarak, 2018 yılında demokrasiye dönük bir işgal olduğunu söyledi.

Yılmaz, ’’Demokrasinin işgal edilmesi, özgürlük alanlarının işgal edilmesi, Parlamentonun yetkilerinin gasp edilmesi, yasamanın içinin boşaltılması, denetim yetkisinin elinden alınması, ayrıca yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının sonlandırılmasına dönük girişim var.’’ şeklinde konuştu.

-AK Parti MHP İttifakı

AK Parti ve MHP arasında yapılacak olan ittifakın bir kişiye tekrardan seçim kazandırma çabası olduğunu söyleyen Yılmaz , ’’Gördüğünüz gibi ittifaklar yapılıyor. İttifaklar bir kişiye tekrardan seçim kazandırma çabasıdır. Ülkenin faydasına bir şey yok. Bu ittifaklarda ülkenin herhangi bir konusu görüşülmüyor. Toplumda giderek oyu düşen bir kişiyi nasıl olurda tekrar aynı koltuğa oturturuz ittifakıdır bu. Yüzde 10 barajını tek başına geçemeyen, nasıl olursa olsun yer alalım, 10-15 milletvekili alalım diyen bir anlayışın ittifakı. Bizim ittifakımız halkın ittifakı olacak. Baskıya zulme bizi aşağılayan bu iğrenç anlayışa karşı bir ittifaktır. Bu ittifak halkı ittifakı olacak. 2019 demokrasi ile otokrasinin, iyi ile kötünün bir yarışıdır. Türkiye’yi karanlığa çekmek isteyen, bataklığa çekmek isteyen, kendi halkıyla, kendi ülkesiyle, kendi devletiyle sürtüşmeye yol açacak bir anlayışla, onu o sürtüşmeden ve o çatışmadan kurtaracak başka bir anlayışın yarışı olacak.” dedi.

Yılmaz, AK Parti’nin, Afrin operasyonu öncesinde ve hemen sonrasında yaptığı açıklamalarda seçim atmosferine sokma niyetinde olduğunu söyleyerek, ’’Biz tabi ki seçimin zamanında olsun veya erken olsun, ne olursa olsun bütün hazırlıklarımızı ona göre yapmak zorundayız. Hükümetin özellikle son dönemde Afrin operasyonunun öncesi ve hemen sonrasında, AKP il ve ilçe kongrelerinde yaptığı açıklamalara baktığımız zaman sanki ülkeyi kendisi erken seçim atmosferine sokmak niyetinde. Hal böyle olunca, bizim bütün teşkilatlarımızın, bütün gönül veren insanların seçim için hazırlıklı olması gerekiyor. Her an olacakmış gibi bizim hazırlık yapmamız lazım.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA