Beşir Derneği'nden Savaş Mağduru Çocuklara Drama Eğitimi

Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar: 'Çocuklara bu psikolojik yıpranmışlığı, travmayı nasıl unuttururuz, nasıl onları Türkiye'deki hayata adapte edebiliriz gibi konuları konuşurken birçok proje geliştirildi. Bunlardan biri de çocuklara drama ve sahne sanatları eğitimi verme fikriydi. Bu yolla hem eğitim görmelerini hem de içinde bulundukları koşulların psikolojisinden uzaklaşmalarını amaçladık'

Beşir Derneği, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukların iyileşme süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla drama ve sahne sanatları eğitimi veriyor.

Beşir Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler arasında 100 bine yakın yetim çocuk var. Dernek, kamplarda kalan çocuklara drama ve sahne sanatları vererek iyileşme süreçlerine katkıda bulunuyor.

Derneğin Genel Müdürü Fatih Sarıyar, Suriyelilere 7 yıldır insani yardım yaptıklarını belirterek, "Ailesini ve yakınlarını kaybetmiş birçok yetim çocuğumuz var. Biz çalışmalarımızı yaparken bu çocukların yaşadığı travmanın, savaş psikolojisinin yıllar geçmiş olmasına rağmen hala canlı kalmış olduğunu gözlemledik." ifadelerini kullandı.

Çocuklar için sinema atölyesi de kurduklarını belirten Sarıyar, bu tür bir yaklaşımın uzun vadede doğru sonuç vereceğine inandıklarını belirtti.

Fatih Sarıyar, projenin amacına ilişkin şunları kaydetti:

"Çocuklara bu psikolojik yıpranmışlığı, travmayı nasıl unuttururuz, nasıl onları Türkiye'deki hayata adapte edebiliriz gibi konuları konuşurken birçok proje geliştirildi. Bunlardan biri de çocuklara drama ve sahne sanatları eğitimi verme fikriydi. Bu yolla hem eğitim görmelerini hem de içinde bulundukları koşulların psikolojisinden uzaklaşmalarını amaçladık."
Kaynak: AA