Ardahan'ın Kurtuluşunun 97. Yılı Törenle Kutlandı

Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yılı törenlerle kutlandı.

Valilik önündeki törende, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Ardahan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunan törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz da katıldı.

Soğuk ve sisli havanın altında gerçekleşen törenin ardından kutlamalara Kongre Caddesi'nde devam edildi.

Vali Bilmez, Öztürk, Köksoy ve Kaymaz, bindikleri bir araçtan kendilerine eşlik eden atlı birliklerle halkı selamlayıp şehrin kurtuluşunu kutladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Belediye Başkanı Köksoy, Ardahan ve bölgenin kurtuluşu için eşsiz bir mücadele verildiğini, aynı mücadelenin benzerinin bugün Afrin'de sürdürüldüğünü söyledi.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için verilen mücadelenin tarihi mücadele olduğunu vurgulayan Köksoy, "Bugün Afrin'de olduğu gibi PKK, FETÖ ve benzeri taşeron örgütlere karşı da verilen mücadelede kahraman askerin her zaman yanındayız." ifadesini kullandı.

- SOLOTÜRK gösterisi Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle iptal edildi

Belediye Başkanı Köksoy, bugün yapılması planlanan SOLOTÜRK gösterisinin ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla iptal edildiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından atlı birlikler, halk oyunları ekipleri ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Katılımcılar, kutlamalar kapsamında Osmanlı-Rus Savaşı'nda bölge halkının katliama uğradığı Yanık Cami bölgesini ziyaret ederek şehitler için dua okudu. Burada vatandaşlara ballı süt ikram edildi.

Kaynak: AA