Antalya'da Dolandırıcılık Operasyonu

Başkalarına ait banka ve kredi kartlarını kopyaladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 zanlıdan 1'i tutuklandı.

Antalya'da başkalarına ait banka ve kredi kartlarını kopyaladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüphelinden biri tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kundu Oteller Bölgesi civarındaki bir eve İstanbul, Konya, Adana ve Gaziantep'ten hacker gruplarının geldiği ihbarı üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ekiplerin yaptığı çalışmada, "Hünkar", "Kolu Kırık", "Zorbaz", "Karizma" gibi takma ad kullanan şüphelilerin çeşitli yollarla kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Daha sonra eve operasyon düzenleyen ekipler, M.C, Azerbaycanlı J.R. ve Kırgızistanlı M.E'yi gözaltına aldı.

Evde yapılan aramada iki ruhsatsız tabanca, 65 mermi, banka/kredi kartlarının bilgisini okuma ve yazmaya yarayan cihaz, 3 bilgisayar, başkası adına kayıtlı nüfus cüzdanı, 2 sim kart, 2 el telsizi, 6 manyetik şeritli kart, 3 flaş bellek ve 2 hard disk ele geçirildi.

Ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemede, çok sayıda başkalarına ait banka/kredi kartı bilgileri, banka hesap bilgileri, kimlik ve iletişim bilgileri gibi suç unsurları tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen 3 zanlıdan M.C. tutuklandı, J.R. ile M.E. savcılıkça serbest bırakıldı.

Kaynak: AA