Yabancı Öğrencilerden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Ülkelerinden yüksek öğrenim için Kahramanmaraş'a gelen gençler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Sütçü İmam Üniversitesi'nde öğrenim gören Rusya, Fransa, Afganistan, İngiltere, Filistin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Irak, İran, Bangladeş, Suriye, Türkmenistanlı öğrenciler, bir araya geldi.

Harekat başladığı günden bu yana her akşam farklı bir evde bir araya gelen öğrenciler, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla devam etmesi için Fetih Suresi okuyup Mehmetçiğin başarısı için dua ediyor.

Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Muharrem Dilipak, yaptığı açıklamada, dernek olarak Zeytin Dalı Harekatı'na karınca kaderince destek vermek amaçlı böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Derneğin evlerinde kalan öğrencilerin Fetih Suresi okuyarak dualarıyla aynı zamanda şehitler için de hatim indirerek destek olmaya devam ettiğini dile getiren Dilipak, Türk askerinin başarılı olmasının öğrencilerin ortak dileği olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA