Uluslararası İnsan Hakları Raporu'nda Trump, Putin Ve Duterte Benzerliği

Uluslararası Af Örgütü, ABD politikalarının dünyayı baskı altına aldığını belirterek, ABD Başkanı Donald Trump’ı Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le karşılaştırdı.

Uluslararası İnsan Hakları Raporu'nda Trump, Putin Ve Duterte Benzerliği
Uluslararası Af örgütü yıllık insan hakları raporunda, ABD politikalarının dünyayı baskı altına aldığını belirtti.

ABD Başkanı Trump’ı da Duterte ve Putin’e benzetti. Uluslararası Af Örgütü Direktörü Shalil Shetty, "Nefret ve korkunun izleri dünya meselelerinde büyük bir sıraya oturuyor. Bu rahatsız edici zamanlarda insan hakları için ayakta birkaç hükümetimiz var. Bunun karşılığında Maduro, Putin, Xi, Trump, Duterte ve es-Sisi milyonlarca insanın haklarına aldırış etmeden zarar veriyor” dedi.

Ayrıca Shetty, Myanmar, Irak, Güney Sudan, Suriye ve Yemen ‘de yapılan insanlık ve savaş suçlarına karşı verilen tepkilerin zayıf olduğunu ve insan hakları konusunda liderlerin eksik olduğunu vurguladı.

İngiliz bir kuruluşun açıklamasına değinen Shetty, “Trump’ın kamuoyunu manipüle etmek için sahte haberler çıkarmaya istekli ve denetim görevi gören kurumlara yönelik yapılan saldırılarla birleşince, bu özgür konuşmanın bu yıl insan hakları için önemli bir savaş alanı haline geleceğini gösteriyor” dedi.

Shetty, “2018’de, protesto amacıyla bir araya gelmek veya hükümetlerimizi eleştirmek konusunda özgür olacağımızın kıymetini bilmiyoruz. Gerçeği söylemek gerekirse, bu bizim için daha tehlikeli hale geliyor” diye konuştu.

Uluslararası Af Örgütü, Trump’ın politikalarına rağmen ABD halkının dünya çapında insan haklarını destekleyeceğini vurguladı. 159 ülkeyi kapsayan raporda, Yemen, Suriye, Burma ve Suudi Arabistan gibi ülkeler de yaşananları kınandı.
Kaynak: İHA