'Türk Savunma Sanayi Ve Balistik Koruma Teknolojilerinde Gelişmeler'

ÇÜ'de SAYTEK tarafından düzenlenen konferansta, Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yerli silah sistemleri hakkında bilgi verildi.

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Savunma ve Yüksek Teknolojiler Kulübü (SAYTEK) tarafından "Türk Savunma Sanayi ve Balistik Koruma Teknolojilerinde Gelişmeler" konulu konferans verildi.

SAYTEK'ten yapılan açıklamaya göre, kulübün başkanı Rasim Anıl Kunt, ÇÜ'deki konferansta, TSK öncülüğünde Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yerli ve milli silah sistemleri hakkında bilgiler paylaştı.

Harekatta kullanılan Türk savunma sanayi ürünü yerli ve milli sistemler, T129 ATAK Helikopteri, Cirit Lazer Güdümlü Füze, T-122 Çok Namlulu Roketatar Sistemi, KORAL Mobil Elektronik Harp Sistemi, BAYRAKTAR TB2 İHA ve SİHA'lar, Nüfuz Edici Bomba, Fırtına Obüsü, Milli Piyade Tüfeği MPT-76 ve SERHAT Havan Tespit Radarını tanıtan Kunt, sistemlerin kullanım amaçları hakkında da bilgiler paylaşıldı.

SAYTEK Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Durmuş Ali Bircan da zırhlı araçlar ve tanklar için muharebe sahasında kritik öneme sahip mobilite, ateş gücü ve korumadan meydana gelen üçgeni tarif ederek dünya ordularının bu alandaki stratejilerine değindi.

Balistik koruma çözümlerine değinen Bircan, ayrıca üzerinde çalıştıkları zırh projesi hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Konferansa çok sayıda öğretim üyesi ile öğrenci katıldı.
Kaynak: AA