TBMM Bağcılık Ve Üzüm Araştırma Komisyonu

Komisyon Başkanı Bilen: 'Komisyonumuza yönelik, 'Ülke terörle mücadele ederken, komisyon üzümü konuşuyor' şeklindeki eleştiriyi doğru bulmuyorum. Bir yandan şeytan taşlarken, bir taraftan ibadet ediyoruz. Terörle mücadele ederken, diğer sorunlarımızı görmezden gelemeyiz'

Bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılarak alınacak tedbirlerin tespit edilmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, komisyona yönelik "Ülke terörle mücadele ederken, üzümü konuşmanın gereksiz" gibi eleştiriler yapıldığını belirterek, "Bir yandan şeytan taşlarken, bir taraftan ibadet ediyoruz. Terörle mücadele ederken, diğer sorunlarımızı görmezden gelemeyiz." dedi.

Komisyon, Bilen'in başkanlığında toplandı. Komisyon çalışmalarının bir köşe yazarı tarafından eleştirildiğini anlatan Bilen, yazıda Türkiye'nin teröre karşı mücadele verdiği bugünlerde üzüm ve türevleriyle uğraşmanın lüzumsuz bir iş gibi yorumlandığını kaydetti. Köşe yazarının hem kendisine hem de okuyucularına saygısızlık yaptığını ifade eden Bilen, "Eğer bu yorumunu bilgisizliğine dayalı olarak yapmışsa cehaletine sayarım. Bilgi dışında, ideolojik bir saplantıyla sadece iktidara muhalefet etme iç güdüsüyle yapmışsa bunu da yalan bir yazı olarak değerlendiririm." diye konuştu.

Vatandaşı doğru bilgi vermek adına bu açıklamayı yaptığını söyleyen Bilen, "Komisyonumuza yönelik, 'Ülke terörle mücadele ederken, komisyon üzümü konuşuyor' şeklindeki eleştiriyi doğru bulmuyorum. Bir yandan şeytan taşlarken, bir taraftan ibadet ediyoruz. Terörle mücadele ederken, diğer sorunlarımızı görmezden gelemeyiz." ifadesini kullandı.

Aynı köşe yazarının komisyonun AK Parti'li milletvekillerince kurulduğu yönünde de yorum yaptığını dile getiren Bilen, komisyonun tüm siyasi partilerin talebiyle ve desteğiyle kurulduğunu, komisyonda da Mecliste grubu bulunan siyasi partilerden milletvekillerini bulunduğunu söyledi.

Komisyonun, üreticilerin daha fazla gelir elde etmesi, sorunlarının giderilmesi noktasında ilgili bakanlıklara gerekli tedbirlerin bildirilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Bilen, "Bu sektörden yaklaşık bir milyar dolara yakın bir gelir elde edilmektedir. Bu da ülkenin hem ticaretine hem de diğer sektörlerine kaynak oluşturan bir gelirdir. Üreticilerin sorunlarını dinlemek, sorunlarına çözüm önerileri üretmek ve ilgili bakanlıklara tavsiye niteliğinde rapor sunmak bizim görevimizdir. Bir taraftan bunu yapacağız, diğer taraftan ülkemizin, milletimizin bekası için terörle mücadeleye destek vereceğiz. Millet bunun için bize bir görev verdi, millet adına bu görevi yapmaktayız." açıklamasında bulundu.

Köşe yazarının madde bağımlılığı ile ilgili komisyon kurulmasının da Genel Kurulda ret edildiğini yazdığını aktaran İsmail Bilen, bu komisyonun da tüm siyasi partilerin oy birliğiyle kabul edildiğini ve şu anda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu da haksız bir şekilde komisyonun çalışmalarını karalamaya yönelik bir açıklama yapılmışsa komisyon olarak tepki gösterilmesi gerektiğini bildirdi. Sektörün çalışmalarını araştırmak için komisyon kurulduğunu söyleyen Tanrıkulu, "Maksadımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Üreticilerin sorunlarına çare bulmak istiyoruz." diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da komisyonun görevini yerine getirdiğini söyledi.

Komisyonda, ihracatçı firmaların ve üzüm üretimi yapılan il ve ilçelerin Ziraat Odası ile Ticaret Borsası yönetim kurulu temsilcilerinin sunumlarına geçildi.

Kaynak: AA