Suriyeli Sığınmacılara Yardım

Kral Selman Vakfınca, Adıyaman'da barınan bin Suriye uyruklu aileye battaniye ve kışlık malzeme yardımı yapıldı Suriye uyruklu Hosaka: 'Memleketim terör örgütlerinden temizlenince geri döneceğim. Şu anda bölgenin güvenli olmadığını biliyorum. İnşallah en kısa zamanda Afrin, terör örgütlerinden kurtarılır'

Suriyeli Sığınmacılara Yardım
Kral Selman Vakfı tarafından Adıyaman'da barınan bin Suriye uyruklu aileye, battaniye ve kışlık malzeme yardımında bulunuldu.

Vakfın temin ettiği iki tır dolusu battaniye ve kışlık malzeme, Adıyaman İnsani Yardım Derneği yetkilileri aracılığıyla Atatürk Spor Salonu bahçesinde düzenlenen törenle sığınmacılara dağıtıldı.

İnsani Yardım Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Mahmut İzci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardım paketlerinin içerisinde hijyen ürünleri, battaniye ve çocuk bezi gibi malzemelerin bulunduğunu söyledi.

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu da yardımların 5 bin 400 kişinin ihtiyacını giderdiğini belirtti.

Suriye uyruklu Muhammed Ali, Halep'ten 5 yıl önce Esed rejimi saldırılarından kaçıp Türkiye'ye sığındığını, desteğinden dolayı hayırseverlere minnettar olduklarını dile getirdi.

Halil Hosaka ise Afrin bölgesinden eşi ve 3 çocuğunu da yanına alarak PYD/PKK terör örgütünden kaçıp Türkiye'ye sığındığını dile getirdi.

Afrin'e dönmeyi çok istediğini ifade eden Hosaka, "Memleketim terör örgütlerinden temizlenince geri döneceğim. Şu anda bölgenin güvenli olmadığını biliyorum. İnşallah en kısa zamanda Afrin terör örgütlerinden kurtarılır." dedi.

Kaynak: AA