SSM insansız kara aracı ilk görüntülerini paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği insansız tanklara ilişkin çalışmalar sürerken Savunma Sanayii Müsteşarlığı, insansız kara aracının ilk görüntülerini paylaştı. SSM, 20'den fazla insansız kara aracının yakın zamanda TSK'ya teslim edileceğini ve Zeytin Dalı Harekatı'ndan kullanılacağını açıkladı.

SSM insansız kara aracı ilk görüntülerini paylaştı
SSM insansız kara aracı ilk görüntülerini paylaştı
Türkiye'nin tam bağımsız ülke olabilmesi için savunma sanayisinin yeterli hale gelmesi gerekiyor. Bu alanda eksikliği fark eden ve birçok çalışmaya imza atan hükümet, savunma sanayinin millileştirilmesi için yerli Ar-Ge ve üretimi destekleyerek ülkemizin yeterliliğinin artırılmasına katkı sağlıyor.

Bu bağlamda savunma teknolojilerinde insansız sistemlere yönelik hız verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insansız araçlara bir yenisinin daha ekleneceği müjdesini verdi.

İnsansız tanklara ilişkin çalışmalar sürerken Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), insansız kara aracının ilk görüntülerini paylaştı. SSM'in Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 20'den fazla İnsansız Kara Aracının yakında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edileceğini ve Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılacağını açıkladı.

SSM'nin resmi hesabından insansız kara aracının videosu ile paylaşılan tweette '20+ İnsansız Kara Aracımız yakında TSK'ya teslim edilip, Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılacak.' ifadeleri kullanıldı.

SSM İLK FOTOĞRAFI PAYLAŞTI

SSM insansız kara aracı ilk görüntülerini paylaştı

KÖTÜ KOMŞU MAL SAHİBİ YAPTI

11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kötü komşuların ülkemizi silahlı ve silahsız insansız hava aracı sahibi yaptığını belirterek “Biz insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım ve bunu da yapacağız. O tür şeyleri düşünmeyeceğiz. Artık bu teknolojiyi yakalayan ülke konumuna geliyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

KÜRESEL AKTÖR TÜRKİYE


İçinde insan olmadan, uzaktan kumanda ile hareket ettirilecek yeni ve modern tank üretimi gerçekleştiğinde Türkiye savunma sanayisinde çığır açacak. Milli savunma ihtiyaçlarımızı temin etmek için gerçekleştirilen proje tamamlandığında savunma sanayi ihracatının artması ve Türkiye'nin bu sektörde küresel düzeyde önemli aktör haline gelmesi de sağlanacak.

TERÖR OPERASYONLARINDA AKTİF GÖREV


Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü terör operasyonlarında kullanılması planlanan insansız tankın sıcak çatışmalarda da aktif görev alması bekleniyor.,