Okul Duvarlarını Tabloya Çevirdiler

Manisa'da Müftü Ahmed Alim Efendi İmam Hatip Ortaokulu'nda görevli iki kadın resim öğretmeni, hüsnü hat ve kaligrafi yazı tipi öğelerini kullanarak, Türk devlet büyüklerinin portrelerini okulun duvarlarına çiziyor.

Şehzadeler Müftü Ahmed Alim Efendi İmam Hatip Ortaokulu resim öğretmenliği olan Bahar Taşçı Tufan, Milli Eğitim Bakanlığının "Değerler Eğitimi Projesi" kapsamında okulun iş ve dış duvarlarını hat sanatı ile donatıyor.

Aynı binada hizmet veren Gediz Ortaokulu resim öğretmeni Yasemin Üz'ün de desteğini alan Tufan, hat sanatını işlediği okul duvarlarını tabloya çevirdi.

Resim öğretmeni Tufan, dönem sonuna kadar bütün duvarlara hat sanatı ile devlet büyükleri ve çeşitli resimler yapacaklarını söyledi.

Bakanlığın değerler eğitimi projesi kapsamında öğrencilerin bilgilerini resimle pekiştirmek için böyle bir projede yer aldığını belirten Tufan, şöyle konuştu:

"Değerler eğitimi projesine hat sanatı ve resim sanatının ilkelerini, resmin değerlerini ortaya çıkaran çalışmalar ile dahil olmak istedik. Hat sanatı yazının süslü efektleri ile hareketli bir şekilde konusunu kaybetmeden duvara yansıtma şeklidir. Bizde çalışmalarımızda tarihi büyüklerimizi hat sanatı ile harmanlayarak, duvara işledik. Burada hat sanatı yanı sıra resim tekniğini de kullandık. Mimar Sinan'ın çizimi tamamlandı. Sultan Alparslan'ın çizimi ise tamamlanmak üzere, bunun yanında beş farklı resim daha yaptık. Daha da devam edeceğiz. Yıl sonunda tüm okulumuzun duvarlarını tablo görünümüne kavuşturacağız."

Okul duvarlarında yer alan resimlerin öğrenciler, öğretmenler ve okula gelenler tarafından ilgiyle karşılandığını kaydeden Tufan, resimlerin aracılığı ile öğrencilerin derslerde öğrendiklerini pekiştirmelerine yardımcı olduklarını da sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Mert Kahveci, öğretmenleri tarafından çizilen resimleri ilgiyle takip ettiğini, okulun boş duvarlarının bambaşka bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Okul Müdürü Evren Arslan da, "Bunu şu an için öğrenciler tarafından gösterilen ilgi ile başardığımıza inanıyorum. Projede görev alan öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA