Müftü Bozkurt'tan 'Kur'an Ve Sünnet İlişkisi' Konferansı

Muş İl Müftüsü Alaettin Bozkurt, İmam Hatipli öğrencilere ’Kur’an ve Sünnet İlişkisi’ hakkında bir konferans verdi.

Müftü Bozkurt'tan 'Kur'an Ve Sünnet İlişkisi' Konferansı
Şehit Davut Karaçam Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Alaettin Bozkurt, ’Kur’an ve Sünnet İlişkisi’ hakkında onları bilgilendirdi. Burada çeşitli uyarılarda bulunan Bozkurt, "Kur’an ve sünnet, aslında kitap ve sünnet öğrencilerimize anlattığımız zaman şöyle diyoruz. Kitap ve sünnet kavramı birlikte zikrediliyor. Kur’an ve hadis birlikte zikrediliyor. Kur’an ve sünnet, kitap ve sünnet hiçbir zaman bir birinden ayrılmaz. Bir kuşun iki kanadı gibi düşünün. Bir kuşun kanadı kırıldığı zaman, uçması mümkün değildir. Onun için İslamiyet, İslam Kur’an ve sünnetle bir bütünlük arz ediyor. Onları bir birinden ayrı etmek mümkün değildir. Onun için bizim dinimizin temeli, kitabımızın, İslam’ın ana kaynakları ne diyoruz; kitap ve sünnet diyoruz" dedi.

Konferans sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Müftü Bozkurt, burada Kur’an ve sünnet bütünlüğü ile ilgi bir konferans verdiklerini ifade ederek, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzle olan protokolümüz ile okullarda periyodik olarak ayda bir kaç defa olmak üzere konferans veriyoruz. Konferans umarım hayırlı geçmiştir. Peygamber Efendimiz (SAV) veda hutbesinde "Ben size iki şey bırakıyorum; bu iki şeye sarıldığınız müddetçe delalete düşmezsiniz" diyor. Allah’ın kelamı Kur’an ve sünneti. Peygamber Efendimizin (SAV) bize bırakmış olduğu bir emanettir. Bir mümin olarak bir Müslüman olarak, bir din görevlisi olarak biz bu emaneti en güzel şekilde yerine getirmemiz gerekir. Yerine getirmediğimiz takdirde toplum bozulur. Çünkü toplumun huzurlu yaşamaları hem bu dünyada hem de ahiret saadeti kazanmaları için vahiy ilminden en güzel şekilde nasipler almaları gerekmektedir. Vahiy ilminin kaynağı da Kur’an ve Sünnettir. O yüzden öğrencilerimizin fenni ilimlerin yanında mutlaka Kur’an ve Sünneti de öğrenmeleri lazım. Onun için sadece kitaptan almaları yetmiyor, böyle değişik simaların okullara gelip kısa ve öz şekilde öğrencilere anlatması umarım çok yararlı olur" diye konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Göregen ise, "Kuran ve sünnet konferanslarından dolayı il Müftümüz Alaettin Bozkurt’ta teşekkür ederim. Bu konferansı ile öğrencilerimize Kur’an ve sünnet arasındaki ilişkinin daha iyi kavranmasına çok büyük katkı sağlamıştır. Son yıllarda Kuran bize yeter projesi vardır. Bu proje aslında kulağa çok hoş gelir ama aslında bu proje İslam’ın ortadan kaldırma projesidir. İsmi çok sinsidir. İnşallah biz bu projeye aldanmayacağız. Çünkü bu proje Kur’an bize yeter diyerekten sünneti önce Kur’an’dan ayırıp daha sonrada tek başına kalan Kur’an-ı sosyal hayatta uygulanamaz hale getirip neticede de İslam’ı yok etme projesidir. Bize iki emaneti vardır efendimizin; birisi Kur’an diğeri de sünnettir. Bunlar bir birinden ayrılmaz bir bütündür" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Alaettin Bozkurt’un kendisiyle getirdiği "Dinimiz İslam" adlı kitabı öğrencilere dağıttı.

Kaynak: İHA